Ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο στοίχημα όχι μόνο για εμάς αλλά για όλους τους κατεξοχήν αγαπημένους προορισμούς.
Το πολεμικό σκηνικό αλλά και η γενικότερη αστάθεια που επικρατούσε στην Αίγυπτο μέχρι τις πρόσφατες εκλογές είχε τεράστιο αντίκτυπο στον τουρισμό της χώρας.
Από τους 14 εκατομμύρια τουρίστες που δεχόταν η Αίγυπτος ετησίως, το μεγαλύτερο μέρος τα τελευταία δύο χρόνια κατευθύνθηκε σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Κι επειδή κι εδώ ισχύει το φαινόμενο ντόμινο, αναλογιστείτε ότι έμμεσα επηρεάζονται και άλλες γειτονικές χώρες, που δεν αντιμετωπίζουν κρίση στο εσωτερικό τους.
Για παράδειγμα, το γειτονικό και πολύπαθο Ισραήλ για να ανταπεξέλθει στον κίνδυνο να δει τουρίστες με το κυάλι, ξεκίνησε τεράστια επικοινωνιακή καμπάνια για να πείσει την αγορά, ότι παραμένει ασφαλής προορισμός..
Αν και η Ελλάδα πέρσι ως προορισμός προτιμήθηκε φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Κάτι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, κάτι τα συνεχή ρεπορτάζ για ασταθεια στο εσωτερικό της χώρας και οι υποψήφιοι επισκέπτες μας, τρομοκρατήθηκαν. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Αττική και νησιά που τέτοια εποχή ήταν παραδοσιακά σχεδόν γεμάτες με γκρουπ, παραμένουν ακόμα κλειστές.
Η προσέλευση του τουρισμού είναι μειωμένη και αν και τα πιο πρόσφατα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, το πρόβλημα παραμένει.
Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μια πανέμορφη χώρα που πάντα θα αποτελεί ιδανικό προορισμό σε εξώφυλλα ιλουστρασιόν περιοδικών αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει … Ας κάνουμε κι εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας .
Με θυμό άκουσα πρόσφατα ότι κάποιοι ξενοδόχοι όταν τους ζητήθηκε να ρίξουν τις τιμές αρνήθηκαν .
Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι εποχές άλλαξαν και ας αφουγκραστούμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου .