' . "\n"; */?>

Επιστροφή στο χωριό

7:00 μμ
Talk Talk
3
σχόλια

Κοίτα που η κρίση μαζί με όλα τα κακά της μοίρας μας, έφερε και κάτι καλό. Μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε που είναι η ουσία.  Η ουσία λοιπόν βρίσκεται στα απλά και καθημερινά που πολλές φορές λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στερούμαστε.

Δεν είναι τυχαίο ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας που αναζητούν έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής,  ετοιμάζουν βαλίτσες για το χωριό τους . Όχι για ολιγοήμερες διακοπές αλλά για μόνιμη εγκατάσταση.

Σύμφωνα με  έρευνα του Υπουργείου Ανάπτυξης το 68% των ερωτηθέντων είναι έτοιμοι να επιστρέψουν μόνιμα  στην ιδαίτερη πατρίδα τους.  Μάλιστα το 1/5 έχει ήδη κάνει κάποιες αναγνωριστικές κινήσεις για να κάνει την ιδέα ..πράξη .

Αυτοί που σκέφτονται να επιστρέψουν στο χωριό τους,  αναζητούν μια καθημερινότητα με λιγότερους προβληματισμούς και περισσότερη ουσία .

Η αλήθεια είναι ότι μακρία από μια μεγαλούπολη το κόστος ζωής χαμηλώνει ενώ η δυνατότητα να φυτέψεις τα δικά σου φρούτα και λαχανικά για παράδειγμα  εκτός από οικονομία θα σου προσφέρει κι έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Χωριό

Ας μη γελιόμαστε, η προσαρμογή στον τρόπο ζωής του χωριού δεν είναι εύκολη.

Χρειάζεται κότσια , υπομονή και σίγουρα ένα περιβάλλον που θα στηρίξει αυτή την απόφαση . Είτε αυτό λέγεται οικογένεια , είτε φίλοι . Δεν είναι εύκολο στα τριάντα ή σαράντα να αφήσεις πίσω ό,τι έχεις χτίσει ή έστω συνηθίσει στον μέχρι τώρα τρόπο ζωής σου και να το πάιξεις ανέμελος αγρότης .

Η επιστροφή στο χωριό είναι απόφαση ζωής κι έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Για την ιστορία πάντως  καιρός ήταν να καταλάβουμε ότι σε μία χώρα έντεκα εκατομμυρίων είναι παράλογο οι μισοί και κάτι παραπάνω να μένουμε στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σε καμία προηγμένη ευρωπαική χώρα. Αντιθέτως  για παράδειγμα η ενδοχώρα της Γαλλίας ή της Ιταλίας είναι εξίσου ανεπτυγμένη με τα αστικά κέντρα .

Λέτε η επιστροφή στο χωριό να γίνει η νέα τάση και ξαφνικά γραφικά χωριουδάκια ανα την Ελλάδα που τώρα έχουν ερημώσει να ξαναζωντανέψουν στο μέλλον;

Μακάρι….

 

3 Σχόλια
  1. Ο/Η Σταματης είπε στις:

    Ναι Σταματινα, ειναι η Αληθεια , η Πραγματικοτητα,..(Εγω για παραδειγμα Ανθρωπος καθαρα της Πολης,Γεννημα θρεμμα Θεσσαλονικη, Απο το 1977 τελη ευρισκομαι στην Χαλκιδικη , Μονιμα, ..και οποτε θελω και καταλαβαινω οτι πρεπει να παω στην Πολη, για Οποινδηποτε λογο, με το ΙΧ πηγαινω…η την Συγκοινωνια….Ναι υπαρχει διαφορα του τροπου ζωης της σκεψης της λογικης..αλλα ειναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ σε οτι αφορα την Ποιοτητα ζωης ..την Ανεση σε παρα πολλα πραγματα καθημερινα και μη…Οι Ανθρωποι της Επαρχιας γενικα ..δεν ειναι οπως Νομιζουμε μερικοι η ολοι των πολεων..Εχει αλλη χαρη οταν καλλιεργεις περιποιεισαι την γη, το εδαφος..και παραγεις…ειτε ειναι χλωριδα ειτε ειναι πανιδα…Εγω ζω σε χωριο (Κοινοτητα δηλ. με τον Καλλικρατη) Ειμαι Αναμεσα σε δυο μεγαλα Αστικα Κεντρα..και η Θαλασσα απεχει μολις 5 χιλιομετρα..Τωρα με την Κριση αυτη η ζωη πιο πολυ Αγαπιεται..Εισαι Ηρεμος Ησυχος ..κλπ…

  2. Ο/Η anna είπε στις:

    ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕΝΩ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΓΙΑΚΟ.Η ΖΩΗ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.

  3. Ο/Η gio είπε στις:

    Ειναι αποφαση απο καρδια οπως σου ειπα και εχθες.Δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο ειναι ωραιο να ζεις στο χωριο και να πηγαινεις διακοπες στην Αθηνα. Φιλια πολλα απο την πανεμορφη Πυλο.
    Υ.Γ εχουμε ενα καταπληκτικο καινουργιο συγκροτιμα το COSTA NAVARINO και υπαρχουν και εξαιρετικα καταληματα στην ευρυτερη περιοχη εαν ερθεις στειλε μου mail και θα σου βρω τα καλυτερα φιλια

Υποβολή νέου σχολίου



XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

open

Close