' . "\n"; */?>

Η τρέλα της zumba

7:00 μμ
Tip of the day
0
σχόλια
Η τρέλα της zumba

Η zumba είναι η νέα aαγαπημένη συνήθεια όσων αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους γυμναστικής . Έχει φανατικούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη και αυτή τη στιγμή  διδάσκεται σε τουλάχιστον 110 χώρες .
Μοιάζει με ξέφρενο πάρτι όπου όσοι συμμετέχουν,  χορεύουν με όλοι τους την ψυχή και αφήνονται στη μουσική που ακούγεται δυνατά.
Οι κινήσεις είναι ένα μίγμα salsa, hip hop , latin και aerobic και μέσα σε μια ώρα αν τα δώσεις όλα στο χορό μπορείς να κάψεις 800 με 1000 θερμίδες.

Όλα ξεκίνησαν από την Κολομβία και τον γνωστό γυμναστή και χορογράφο Beto Perez . Μια μέρα ξέχασε το cd με τη μουσική που είχε για το μάθημα aerobic κι έτσι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τη δική του μουσική και να επινοήσει μια χορογραφία προσαρμοσμένη στα πλαίσια μιας ωριαίας προπόνησης.

Πάρτε μια γεύση:

Από τότε η zumba απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ στην Ελλάδα έγινε ευρύτερα γνωστή τα τελευταία δύο χρόνια .

Πριν από λίγο καιρό αποφάσια να δοκιμάσω κυρίως από περιέργεια μιας και όλες μου οι φίλες που το τόλμησαν, μου σύστησαν τη zumba ως τον πιο δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο εκγύμνασης που έχουν  δοκιμάσει ποτέ σε αίθουσα γυμναστηρίου .

Πρέπει να παραδεχτώ ότι η εμπειρία ήταν κάτι παραπάνω από διασκεδαστική . Με τη zumba εκτονώνεσαι , ιδρώνεις πολύ και γυμνάζεις κάθε μυ που μπορείς να φανταστείς . Προσωπικά την επομένη δε μπορούσα να περπατήσω ή να καθίσω καλά καλά αφού είχα πιαστεί σε αρκετά σημεία.

Το μυστικό είνα αφεθείτε στη δυνατή μουσική , να μη ντραπείτε να λικνιστείτε και να εμπιστευθείτε τον/την γυμνάστρια που έχετε απέναντι σας .  Shake it girls που έλεγε και ο Σάκης…

Υποβολή νέου σχολίου



XHTML: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

open

Close