Γιατί το Master chef σκίζει

Οι ανταγωνιστές λένε σε συσκέψεις ότι ο βασικότερος λόγος που το Master chef κερδίζει στα σημεία είναι πώς ξεκίνησε πρώτο την σεζόν. Συμφωνώ. Πάντα ο πρώτος δέχεται την μεγαλύτερη κριτική αλλά είναι αυτός που οργώνει το χωράφι. Η ουσία όμως δεν είναι εκεί.

Δεν είναι ούτε στο γεγονός ότι έχει στοιχεία reality, ούτε επειδή είναι στο Mega και ιστορικά τα νούμερά του θα ήταν μεγάλα. Η διαφορά είναι στην κριτική επιτροπή. Ο Λουκάκος ο Σκαρμούτσος και ο Λαζάρου δεν είναι τηλεοπτικά πρόσωπα. Είναι χαλαροί, γνωρίζουν πολύ καλά την δουλειά τους και με μια απίστευτη οικειότητα κάνουν τόσο τους παίκτες να τους σέβονται και την ίδια στιγμή και τους τηλεθεατές να πεινάνε… Η Μανωλίδου δεν είναι πουθενά. Και μεταξύ μας…αν δεν υπήρχε παρουσιάστρια ίσως το τελικό προϊόν να ήταν καλύτερο. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελαν να προτείνω στους παραγωγούς του show να φροντίσουν να παρακολουθήσει κάποια μαθήματα ορθοφωνίας διότι τα «κοκόρια» της και οι <<φωνές>> της με ξενερώνουν. Οι πρωταγωνιστές μπορούν με ένα νεύμα… να φέρουν την εκπομπή ένα βήμα πιο πέρα. Καταφέρνουν χωρίς ίχνος κομπλεξισμού με την εικόνα τους να μας κάνουν να τους αγαπήσουμε. Ακόμη και η σκληρή εικόνα του Σκαρμούτσου με τα tattoo γίνεται φιλική όσο ποτέ όταν γελάει. Και επειδή χρόνια τώρα υπηρετώ την τηλεόραση από διάφορα μετερίζια σας μεταφέρω, ότι είναι πολύ σημαντικό οι συμμετέχοντες σε μια οποιαδήποτε εκπομπή <<περνάνε>> στο τηλεοπτικό κοινό, όταν δεν έχουν μανία με τα monitors. Σε απλά ελληνικά δεν καρφώνονται στο είδωλό τους όταν το βλέπουν στην οθόνη μπροστά τους. Επί της ουσίας …το παιχνίδι θα πάει έτσι μέχρι να ολοκληρωθεί… και η πλάκα είναι ότι στο τέλος η Μανωλίδου δε θα είναι αυτή που θα οικειοποιηθεί τα <<λάφυρα>>…αλλά οι τρείς καμπαλέρος της κουζίνας!

Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα