Ακολουθείστε κι εσείς την δίαιτα της Ζέτας Μακρυπούλια

Πολύς λόγος έχει γίνει για την απώλεια των δέκα κιλών της << Αμαλίας του παραπέντε>> αλλά και για τον τρόπο που καταφέρνει να συντηρήσει το καινούριο της βάρος που δεν ξεπερνάει τα 54 κιλά. Ο λόγος φυσικά για την Ζέτα Μακρυπούλια που τα τελευταία δυο χρόνια μας έχει αφήσει άφωνους με την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Ας δούμε λοιπόν τα μυστικά της, όπως τα χαρτογράφησε για εμείς η διαιτολόγος Σοφία Παπικινού…

Η όμορφη παρουσιάστρια-ηθοποιός- μοντέλο, ή ότι άλλο προκυψει στο μέλλον προτιμά τα γεύματα της να είναι απλά όπως σαλάτα με τόνο ή κοτόπουλο και μια φορά την εβδομάδα τρώει λαδερά. Πίνει πολύ νερό περίπου 2 λίτρα την ημέρα και όταν έχει λιγούρες τρώει μια χούφτα ξηρούς καρπούς , ενώ για τις υπογλυκαιμίες της επιλέγει 50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας. Δεν μένει ποτέ νηστική για περισσότερο από τέσσερις ώρες ενώ όλα τα γεύματα επιλέγει να τα μαγειρεύει μόνη της για να αποφύγει τις επιπλέον θερμίδες και τα λιπαρά.

 

Αν λοιπόν και εσείς είστε πολυάσχολη και δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα θα πρότεινα να ακολουθήσετε το πρόγραμμα της Ζέτας με μικρές τροποποιήσεις. Το πρωινό σας καλό θα είναι να περιέχει 1 μερίδα γαλακτοκομικού με χαμηλά λιπαρά και μια μερίδα δημητριακών ολικής άλεσης και ένα φρούτο. Εάν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα μπορείτε να τρώτε σαλάτες με 120 γραμμάρια άπαχου κρέατος όπως κοτόπουλο (1-2 σουβλάκια) ή 1 τόνο σε νερό. Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί σε κάθε δίαιτα όποτε φροντίστε να καταναλώνετε επαρκή ποσότητα υγρών , περίπου 2 λίτρα συμπεριλαμβανομένου του νερού, του καφέ, των φρέσκων χυμών ή των αφεψημάτων πάντα χωρίς ζάχαρη. Τέλος μην μένετε πάνω από 4 ώρες νηστική αλλά να αφήνετε τουλάχιστον 2,5 ώρες , να μεσολαβούν ανάμεσα σε κάθε γεύμα για να αποφύγετε τάσεις βουλιμίας λόγω της έκκρισης του νευροπεπτιδίου Υ.

Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα