Ο Πέτρος ο Σάκης και η Ελεονώρα

Αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα τέσσερα λεπτά της αμηχανίας και του άγχους ο Πέτρος Κωστόπουλος χθες ήταν απλά ο εαυτός του. Όσοι έχουν δουλέψει με τον «θείο» μου έλεγαν χθές… ότι ο δημοσιογράφος ήταν πολύ χαλαρός διόλου επιτηδευμένος με αυτό το επικοινωνιακό χάρισμα που μπορεί εύκολα να περάσει τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στις φτωχογειτονιές του Πειραιά.

Για να ξηγηθώ… σας γράφω ότι ξεκίνησα να πληκτρολογώ το θέμα αυτό λίγο μετά τις δώδεκα σήμερα τα μεσάνυχτα χωρίς να γνωρίζω νούμερα τηλεθέασης ή να διαβάσω τι έγραψαν οι κριτικοί για την εκπομπή.
Στιλιστικά απλός χωρίς υπερβολές, κρατώντας απλά μερικές σημειώσεις ο Πέτρος προσπάθησε να φέρει πίσω την παλιά συνταγή της συνέντευξης που βγάζει ωστόσο ειδήσεις …που φέρνει τον καλεσμένο σε δύσκολη θέση χωρίς ωστόσο να τον θίγει… ενεργοποιώντας παράλληλα ούκ ολίγα στοιχεία αυτοσαρκασμού. Ευφυής και μάγκας έφερε τον Σάκη Ρουβά σο σημείο να πει την λέξη «Μαλακία» αλλά και να αποκαλύψει-επιτέλους μας είχε σκάσει-τι είχε συμβεί την σκοτεινή εκείνη περίοδο που συνεργαζόταν με τον Ηλία Ψινάκη. Το παιχνίδι ήταν καλό. Και η μπάλα πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα στο πινγκ πονγκ. Πολλοί θα βγουν τώρα και θα πουν. «Γουμενίδη είσαι στο ίδιο κανάλι και είναι λογικό να τα βλέπεις θετικά όλα». Όχι μαγκάκια. Με χάλασε το μουσικό σάμπλερ της ορχήστρας κάθε φορά που μια έξυπνη ατάκα έπεφτε στο τραπέζι, η πάσα για το τρίτο break που φάνηκε μονταρισμένη και τα συνεχή παλαμάκια… Γούσταρα την άνεση του παρουσιαστή και των καλεσμένων του, τον νεωτερισμό να βλέπω τους καλεσμένους να έρχονται από τα αποδυτήρια και την παρουσία της γυναίκας του στο πλατό. Είμαι σίγουρος πώς κάθε Πέμπτη ο «Λύκος» θα έχει ενδιαφέρον. Σου θύμισα κάτι Πέτρο; Όσο για την Ελεονώρα; Αυτό το κορίτσι όσα χρόνια και να περάσουν δε θα ξεπεράσει ποτέ την υπερέντασή της όταν δίνει συνέντευξη… Νισάφι πια …ακόμη να χαλαρώσεις φιλαράκι μου;
 

Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα

open

Close