Στάθης Αγγελόπουλος: Επιτέλους τραγούδι . Σταμάτα να πληρώνεις το μυαλό σου

Ακόμη έχω στο μυαλό μου την εικόνα του Ηλία Αγγελόπουλου του αδερφού του Στάθη με την κιθάρα του στο σπίτι του Μανώλη στη Γλυφάδα να παίζει μελωδίες κάτω από το επιβλητικό κάδρο σε κόκκινους τόνους που σε ταξίδευε στην Ανατολή. Μελώδίες που μας ταξίδευαν.

Έναν πίνακα σημείο αναφοράς για όλα τα αδέρφια. Την Μαρία τον Στάθη τον Ηλία. Έναν πίνακα δώρο θαυμαστή του Μανώλη με τον άρχοντα στη θέση του Ήλιου να παρατηρεί τον κόσμο από ψηλά. Όπως νιώθουν τα παιδιά του ότι κάνει και θα κάνει μέχρι να τον συναντήσουν.

Για τον Στάθη το ν΄ ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, ήτα τόσο δύσκολο εγχείρημα όσο αυτό ενός τυφλού που προσπαθεί να περάσει την Αττική οδό με τα πόδια.

Παρ’ όλα αυτά το έκανε. Και ξέρετε γιατί; Διότι ο τύπος είναι θρασύς. Είναι μεγάλη ψυχή, τραγουδισταράς… αλλά όταν τον ενοχλήσεις γίνεται ο χειρότερος τσιγγάνος.

Θα μου πείτε… όλοι οι άντρες δεν θα έπρεπε να είναι έτσι; Συμφωνώ. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Στάθης περίμενε άλλη αντιμετώπιση από την πιάτσα της μουσικής. Λίγο το «τι φωνάρα έχεις» λίγο το «Ο πατέρας σου είναι και θα είναι κεφάλαιο για την Ελληνική μουσική» του έκαναν τα μυαλά μίξερ.

Αναμενόμενο. Βλέπετε το αλάνι πήρε μαζική δημοσιότητα πολύ μικρός. Σε μια εποχή που δεν υπήρχαν συνεργάτες ακόμη και μέντορές να του πουν «Ρε τι κάνεις εκεί; Σταμάτα». Και όταν δεν μαθαίνεις σε ένα παιδί πώς να φερθεί από μικρό… το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο.

Οι κόντρες του στα σχήματα και η χυδαία πολλές φορές σάρωση της πολύ ανατρεπτικής ζωής του, μετέτρεψαν έναν τραγουδιστή με τεράστιες προοπτικές σε έναν θιασώτης φτηνών reality εκπομπών.

Τον γνωρίζω από το 1991. Μετρήστε τα χρόνια. Ήμουν παιδάκι όταν κατέβηκα στην Αθήνα από τον τόπο μου και ο Στάθης, ως μεγαλύτερος μου κατά 10 χρόνια εκείνη την εποχή ζούσε την απόλυτη επιτυχία.

Από μικρός λοιπόν δεν φοβόταν να πει τη γνώμη του απέναντι στο σύστημα που έστελνε τους τραγουδιστές σε στεγανά και δρόμους απόσταξης των χρημάτων τους. Το κακό είναι πώς δεν μπορούσε ποτέ να βάλει όριο στην αντίδραση. Αντιδρούσε σπασμωδικά, αλλές φορές άσχημα, μη επαγγελματικά με αποτέλεσμα όλο αυτό να του γυρίσει μπούμερανγκ. Η φυγή του πατέρα σε μια ηλικία που τον είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ του δημιούργησαν πολλά κενά. Κάποια τα έχει αναπληρώσει πλέον με τα δυο παιδιά του. Όμως στη δουλειά;

Αφορμή για να γράψω ήταν η συνέντευξή του στη Ναταλία. Έψαξα βρήκα το νέο τραγούδι του και με αφορμή αυτό είπα να ευχηθώ καλή επιτυχία. Κι επειδή στα ραδιόφωνα είναι λίγο δύσκολο να το ακούσω καθώς τα κριτήρια πλεόν είναι άλλα…για να παίξει ένα τραγούδι στον αέρα… ακούστε το απο δώ

Γιατί αυτή τη φορά αδερφέ έχεις θησαυρό στα χέρια σου… μη τον καταστρέψεις . Μεγαλώσαμε ρεεεεε!!

 

Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα