Ο άνθρωπος «αστραπή» και τα περίεργα... μυστικά της ζωής του

Ο άνθρωπος «αστραπή» και τα περίεργα... μυστικά της ζωής του

Το τελευταίο 100αρι της καριέρας του έτρεξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος κατά δήλωση του, έκλεισε την καριέρα του απογοητευμένος, καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 

Ο άνθρωπος των παγκόσμιων ρεκόρ, προδόθηκε από το «μυστικό» της επιτυχίας του, το οποίο ήταν η αργή εκκίνηση.

Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα με 9,58 δευτερόλεπτα, επίδοση που πέτυχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου το 2009, μια ολόκληρη επιστημονική ομάδα, προσπάθησε να εξηγήσει την εκπληκτική ταχύτητα που αναπτύσσει στους στίβους ο Τζαμαϊκανός δρομέας με τη βοήθεια ενός μαθηματικού μοντέλου. Τα αποτελέσματα της έρευνας συνηγορούν με την άποψη του ίδιου του αθλητή. Η αργή εκκίνηση, η άμεση επιτάχυνση και ο διασκελισμός του, ήταν τα στοιχεία που τον έφερναν στη πρώτη θέση του βάθρου σε όλες τις συμμετοχές του.

Ανεξάρτητα της τελευταίας του εμφάνισης, o Γιουσέιν Μπολτ παραμένει ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο και έχει καταφέρει να μαγέψει χιλιάδες ανθρώπους σε όλα τα μέρη του πλανήτη. Ταγμένος κατά της χρήσης αναβολικών σε αθλητές, ίσως τον δούμε στο μέλλον να «διδάσκει» τα μυστικά της επιτυχίας των ρεκόρ του.

Διαβάστε 12… μυστικά για τον Γιουσέιν Μπολτ...

1) Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι γρήγορος, αλλά στην εκκίνηση είναι πιο αργός από τους άλλους δρομείς.

2) Όσο καλός και αν είναι στα 100 μέτρα, το αγαπημένο του είναι τα 200 μέτρα.

3) Δεν έχει τρέξει ποτέ πάνω από 1500 μέτρα.

4) Μπορεί να έχει κατακτήσει δεκάδες μετάλλια στο τρέξιμο, η μεγάλη αγάπη του όμως είναι το κρίκετ ενώ κάποιες φορές του αρέσει να παίζει και μπάσκετ.

5) Ο Μπολτ λατρεύει τα βιντεοπαιχνίδια. Το αγαπημένο του είναι το Call Of Duty.

6) Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο το 2008 έφαγε 1.000 Chicken McNuggets

7) Από το 2008 στο Πεκίνο έχει χάσει μόνο δύο τελικούς

8) Ο Μπολτ έχει γεννηθεί με σκολίωση

9) Μέχρι σήμερα ο Μπολτ προπονείται στο σπίτι του στην Τζαμάικα.

10) Είναι πρωταγωνιστής στη μεγαλύτερη διαφήμιση του κόσμου (Νissan στο Terminal 3 Αεροδρόμιο του Ντουμπάι με συνολική έκταση 174 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση του κόσμου)

11) Είναι φανατικός οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

12) Είναι το νούμερο 91 στη λίστα του Forbes 2016

GALLERY