Το συμβόλαιο του Nεϊμάρ σώζει 123.000 παιδιά

Το συμβόλαιο του Nεϊμάρ σώζει 123.000 παιδιά

Την απόκτηση του Νεϊμάρ ανακοίνωσε αρχές Αυγούστου η Παρί Σεν Ζερμέν. Τα χρήματα που θα ρίξουν οι Παριζιάνοι για τα επόμενα πέντε χρόνια στα χρυσά πόδια του Βραζιλιάνου είναι συνολικά 150.000.000 (30.000.000 το χρόνο).

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες το ποσό που αποφασίστηκε πως θα είναι οι ετήσιες απολαβές του ποδοσφαιριστή υπολογίζεται πως μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες 123.000 φτωχών και υποσιτισμένων παιδιών.

Για την ακρίβεια με τα χρήματα που θα παίρνει ο Νεϊμάρ κάθε χρόνο, 123.000 παιδιά στον κόσμο μπορούν να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ανάγκες σε σίτιση, νερό, εκπαίδευση και κοινωνική προστασία.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την επίσημη σελίδα της Unicef που αναφέρει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα ανά τον κόσμο.

Πόσο δίκαιο είναι αυτά τα παιδιά αλλά και περίπου 48.000.000 παιδιά σε 48 χώρες της υφηλίου να αντιμετωπίζονται σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

Είναι σημαντικό να επιβραβεύεται το ταλέντο, η δουλειά, η συνέπεια και η σταθερή ανοδική εξέλιξη των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ακόμα και με τέτοια ποσά.

Το να κάνεις όμως 123.0000 παιδιά να ελπίζουν, και να ζουν μια φυσιολογική ζωή ίσως να είναι λίγο πιο σημαντικό από το να κυνηγάς μία μπάλα δέκα μήνες το χρόνο.

Τα 30.000.000 που παίρνει ο Νεϊμάρ Τζούνιορ δε λύνουν βέβαια το πρόβλημα και ούτε υποχρεούται ο νεαρός παίκτης να τα διαθέσει κάπου που δεν θέλει. Καλό είναι όμως να θυμόμαστε πόση ελπίδα και χαμόγελο θα έφερναν στα πρόσωπα παιδιών που γεννήθηκαν χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα.

unicef