Δίκη Ράιαν Γκιγκς: Σοκάρει η πρώην σύντροφός του: «Ήθελα να αυτοκτονήσω»
PHOTOS

Δίκη Ράιαν Γκιγκς: Σοκάρει η πρώην σύντροφός του: «Ήθελα να αυτοκτονήσω»

Η Κέιτ Γκρέβιλ, πρώην σύντροφος του Ράιαν Γκιγκς, περιέγραψε με δάκρυα στα μάτια, την επιθετική συμπεριφορά του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος δικάζεται για ενδοοικογενειακή βία.

Ο 48χρονος πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στο εδώλιο την δεύτερη ημέρα της δίκης του, ενώπιον δικαστηρίου στο Μάντσεστερ, ωστόσο, δηλώνει αθώος για τις κατηγορίες (ότι επιτέθηκε στην πρώην κοπέλα του, Κέιτ Γκρέβιλ, το 2020), που επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Την δεύτερη ημέρα αυτής της δίκης, που απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα, το δικαστήριο παρακολούθησε πλάνα από την συνέντευξη της Κέιτ Γκρέβιλ στην αστυνομία.

Μερικές φορές δακρυσμένη, η 36χρονη, στέλεχος δημοσίων σχέσεων, η οποία γνώρισε τον Γκιγκς στην εργασία της, είπε ότι ήταν «τρελά ερωτευμένη μαζί του».

Αυτή η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2020, μετά από την επέμβαση της αστυνομίας στο σπίτι του ζευγαριού μετά από βίαιη λογομαχία. Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι ο Ράιαν Γκιγκς χτύπησε με το κεφάλι του την Κέιτ Γκρέβιλ κατά την διάρκεια του περιστατικού, τραυματίζοντας το χείλος της, ενώ έδωσε αγκωνιά στο σαγόνι της αδελφής της, η οποία είχε παρέμβει για να την υπερασπισθεί.

«Δεν τον είχα ξαναδεί τόσο θυμωμένο. Ήταν μεθυσμένος», είπε η Κέιτ Γκρέβιλ και πρόσθεσε: «Με στρίμωξε στο έδαφος και προσπάθησε να αρπάξει το τηλέφωνό μου από το χέρι μου. Ηρθε κοντά μου και με χτύπησε με το κεφάλι στο πρόσωπο. Ημουν σε σοκ. Επεσα προς τα πίσω. Τα χείλη μου πρήστηκαν αμέσως. Από όλες τις φορές που με πλήγωσε, αυτό ήταν διαφορετικό. Επειδή είχε πραγματική πρόθεση να με πληγώσει».

Ο δικηγόρος του πρώην ποδοσφαιριστή, Κρις Ντόου, δήλωσε ότι ο πελάτης του «δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη βία», ενώ πρόσθεσε πως «ο πελάτης του αναγνώρισε ότι η συμπεριφορά του σε ηθικό επίπεδο δεν ήταν τέλεια».

«Ήταν σαν μια συνεχής ψυχική μάχη. Αρχισα να νιώθω φρικτό άγχος», εξομολογήθηκε επίσης η Κέιτ Γκρέβιλ, ενώ παράλληλα, διηγήθηκε έναν καυγά σε ένα ξενοδοχείο στις αρχές της σχέσης τους το 2017, υποστηρίζοντας ότι ο Γκιγκς είχε «φρικάρει κυριολεκτικά» και την έσυρε γυμνή στο διάδρομο, όπου πέταξε το περιεχόμενο της βαλίτσας της.

Η Γκρέβιλ, είπε δακρυσμένη ότι είχε σκέψεις αυτοκτονίας: «Δεν ήθελα να συνεχίσω άλλο», ενώ τόνισε πως ο Γκιγκς την έκανε «παρανοϊκή», κάνοντάς την να αναρωτιέται εάν ήταν «τρελή»: «Ημουν απλώς αφελής κι ευάλωτη, υποθέτω», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά έγιναν την ώρα που της «έταζε» πως θα χωρίσει με τη γυναίκα του για να είναι μαζί της. Παρά το γεγονός πως η Γκρέβιλ χώρισε τον άντρα της για τον Γκιγκς, αυτός δεν έκανε πράξη την υπόσχεσή του για μήνες, κάτι το οποίο την οδήγησε στην απόφαση να μετακομίσει στο Άμπου Ντάμπι για να ξεφύγει από την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε αναπτύξει εναντίον της.