Δύο χρόνια από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ (vids&pics)

Δύο χρόνια από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ (vids&pics)

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (26/1) από το χαμό του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του Τζιάνα, που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη.

Ο τεράστιος Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του Τζιάνα και άλλα επτά άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο, από την πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, στην περιοχή Καλαμπάσα της Καλιφόρνια.

Για πολλούς θεωρείται ο παίκτης που πλησίασε όσο κανείς άλλος τον Μάικλ Τζόρνταν. Τα κοινά τους σημεία άλλωστε και ο σχεδόν ταυτόσημος τρόπος παιχνιδιού των δύο κορυφαίων αθλητών που πάτησαν το πόδι τους σε παρκέ, έφερε πολλές φορές - ακόμα και άθελα - τη μεταξύ τους σύγκριση.

Ο Κόμπι Μπράιαντ συνέδεσε το όνομά του, με τους Λος Άντζελες Λέικερς, αγωνιζόμενος για 20 χρόνια με τη φανέλα των «λιμνανθρώπων», με την οποία κατέκτησε πέντε φορές την κορυφή του NBA.

Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου το 2008, MVP των τελικών το 2009 και το 2010, τέσσερις φορές MVP του All Star Game (όπου συμμετείχε συνολικά 18 χρονιές) και δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Στέφθηκε επίσης δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο.

Παράλληλα, όταν αποχαιρέτησε το λαό του, στις 13 Απριλίου του 2016, με την 60άρα απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, ο Κόμπι βρισκόταν στην τρίτη θέση όλων των εποχών στην ιστορία του NBA, με 33.643 πόντους.

Ο μέσος όρος των 25 πόντων ανά αγώνα τον φέρνει στη 12η θέση όλων των εποχών, ενώ είναι επίσης 8ος σε συνολικά λεπτά συμμετοχής, 15ος σε αγώνες, 3ος σε προσπάθειες εντός πεδιάς και 7ος σε εύστοχα σουτ, 3ος σε εύστοχες βολές και 5ος σε προσπάθειες και 17ος σε κλεψίματα.

Ο Κόμπι ωστόσο δεν είναι πια μαζί μας για να δώσει συνέχεια σε μία από τις πιο... ατέρμονες συζητήσεις του παγκοσμίου μπάσκετ. Ο «θρύλος» του Λος Άντζελες πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση μόλις στα 41 του χρόνια και πήρε τη θέση που του άξιζε, ανάμεσα στους θεούς.

GALLERY