Στέφανος Ντούσκος: Ο υποψήφιος γιατρός που έτρωγε παγάκια

Στέφανος Ντούσκος: Ο υποψήφιος γιατρός που έτρωγε παγάκια

Ο Στέφανος Ντούσκος μετά από μια συγκλονιστική κούρσα στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών τερμάτισε στην 1η θέση και έφερε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο -και μάλιστα χρυσό- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

O Στέφανος Ντούσκος γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 29 Μαρτίου του 1997 και σήμερα, στα 24 του χρόνια ζει το όνειρό του, αφού κατάφερε να πετύχει αυτό που όλοι οι αθλητές κυνηγούν στη διάρκεια της καριέρας τους. Ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Ο Στέφανος από την πρώτη στιγμή ήξερε πως για να κατακτήσει την κορυφή έπρεπε να κάνει θυσίες. Μάλιστα, όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί είχε φτάσει σε σημείο να τρώει... παγάκια και τσίχλες για να ξεγελάει την πείνα του: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πίναμε ελάχιστο νερό και τρώγαμε μια φορά την ημέρα, μόνο πρωινό. Επομένως, μασούσαμε συνεχώς τσίχλες για να ξεγελάσουμε τη πείνα μας…», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του.

Για χάρη των Ολυμπιακών Αγώνων ο Ντούσκος άφησε και τις σπουδές του πίσω. Πέρυσι ήταν να ξεκινήσει στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, αλλά η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της πανδημίας τον έφερε προ αποφάσεων. Από τον Σεπτέμβρη όμως βάζει στόχο και το πτυχίο και σίγουρα θα τα καταφέρει και εκεί.

Συγχαρητήρια Στέφανε!

GALLERY