Μαραντόνα: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο ιατρικό τιμ

Μαραντόνα: Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο ιατρικό τιμ

Επτά κατηγορούμενοι από την ιατρική ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα θα λογοδοτήσουν για τον θάνατο του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, οι οποίοι αν κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια.

Η οικογένεια του Ντιέγκο Μαραντόνα από την πρώτη στιγμή του θανάτου του υποστήριζε πως θα μπορούσε να σωθεί αλλά η ιατρική ομάδα που είχε στο πλευρό του τον είχε εγκαταλείψει.

Για την ακρίβεια, η έκθεση εμπειρογνωμόνων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μαραντόνα είχε «εγκαταλειφθεί στην μοίρα του» από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη θεραπεία οδήγησε σε αργή αγωνία».

Έτσι, η εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο αποφάσισε να μετατρέψει το κατηγορητήριο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση για τους εμπλεκόμενους. «Μετά από τόση αδικία, το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), μέλος της εισαγγελικής αρχής του Σαν Ιζίντρο και υπεύθυνος για την έρευνα.

Οι επτά κατηγορούμενοι, είναι ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ένας ψυχολόγος, δύο νοσοκόμες (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρίσκονταν στο πλευρό του Μαραντόνα, ο επόπτης αυτών των νοσοκόμων και ο συντονιστής ιατρός για νοσηλεία στο σπίτι.

Να θυμίσουμε ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από την ζωή στις 25 Νοεμβρίου του 2020 από καρδιακή προσβολή κι ενώ ανάρρωνε στο σπίτι του μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε γιορτάσει τα 60α γενέθλια του.

GALLERY