«Έφυγε» από κορoνοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

«Έφυγε» από κορoνοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

Θλίψη στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού καθώς πέθανε σε ηλικία 58 ετών από κορονοϊό ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης, έπειτα από δύο μήνες μάχη.

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (14/1), ύστερα από μάχη με τον COVID-19 που κράτησε, σχεδόν, δύο μήνες με την είδηση του να προκαλεί θλίψη στο χώρο της ιστιοπλοΐας και όχι μόνο.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962 και ήταν ένας από τους κορυφαίους ιστιοπλόους της γενιάς του και μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993. Το 1984 κατέκτησε την 6η θέση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, στην κατηγορία Star μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή.

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της τραγικής είδησης η Ελληνική Ιστιοπλοΐα έβγαλε ανακοίνωση για την απώλεια του Λεωνίδα Πελεκανάκη:

«Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη.

Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του».