Λιούις Χάμιλτον: Θα τα χάσεις - Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του

Λιούις Χάμιλτον: Θα τα χάσεις - Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του

O 36χρονος Βρετανός είναι ο πλουσιότερος πιλότος στην ιστορία της Formula 1 και ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές του πλανήτη.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, διακρίνεται και εκτός των αγωνιστικών χώρων έχοντας καταφέρει να προσελκύσει ουκ ολίγους χορηγούς και να προσθέσει αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Λιούις Χάμιλτον κερδίζει περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, 42 εκατ. δολάρια είναι η αμοιβή του από την Mercedes AMG Petronas και 12 εκατ. δολάρια που προέρχονται από τους βασικούς χορηγούς του.

Στη λίστα των χορηγών, μάλιστα, ήρθε να προστεθεί πρόσφατα και η LG, χωρίς φυσικά να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ανάμεσα στον Βρετανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή και την κορεατική εταιρεία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η περιουσία του Βρετανού πιλότου αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια… εκπροσωπούνται από τις δύο πολυτελείς κατοικίες που διατηρεί ο Χάμιλτον σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Φυσικά η ακίνητη περιουσία του δεν περιορίζεται στις δύο μητροπόλεις, καθώς ο 36χρονος Χάμιλτον διατηρεί κατοικίες στη Nιόν και στο κοσμοπολίτικο Μονακό.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Λιούις Χάμιλτον έγινε ο πρώτος εν ενεργεία οδηγός αγώνων που αποκτά τον τιμητικό τίτλο του «Sir», από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

GALLERY