Μαραντόνα: Τι έδειξε η τοξικολογική έκθεση - Αυτή είναι η αίτια θανάτου του

Μαραντόνα: Τι έδειξε η τοξικολογική έκθεση - Αυτή είναι η αίτια θανάτου του

Στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα από τη νεκροψία του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο «Θεός της μπάλας», Ντιέγκο Μαραντίνα, έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου λίγες ημέρες μετά τα 60α γενέθλια του σκορπίζοντας θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Η τοξικολογική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια θανάτου του, αποκάλυψε πως στο σώμα του Αργεντινού σταρ της μπάλας δεν υπήρχαν ούτε παράνομες ναρκωτικές ουσίες, ούτε αλκοόλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Marca, υπήρχε παρουσία διαφόρων φαρμάκων για τη θεραπεία της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Το Γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, υπεύθυνο για την έρευνα που επιδιώκει να εξακριβώσει εάν υπήρχε κάποιο είδος κακής πρακτικής και αντιμετώπισης σχετικά με την υγεία του Ντιεγκίτο.

Συγκεκριμένα, το δείγμα αίματος που αναλύθηκε και καταγράφηκε στη νόμιμη χημική έκθεση δείχνει ότι στο σώμα τουυπήρχε η παρουσία ουσιών που εμπεριέχονται σε αντικαταθλιπτικά φαρμακευτικά σκευάσματα.

Παράλληλα, στο δείγμα ούρων του Μαραντόνα, εντοπίστηκαν επίσης ουσίες από φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αντιψυχωτικά και άλλα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία της εξάρτησης από τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, αλλά και την αντιμετώπιση της ναυτίας. Σε μια άλλη ανάλυση, βρέθηκε επίσης η παρουσία ουσίας, που χρησιμοποιείται για την θεραπεία προβλημάτων στο στομάχι.

Όσον αφορά την ιστοπαθολογική εικόνα, η έκθεση υποδεικνύει ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπασχε από κίρρωση του ήπατος, οξεία νεφρική νόσο, μυοκαρδιοϊώδωση, υποενδοκαρδιακή ίνωση, οξεία ισχαιμία, καθώς και μη αποφρακτική ασβεστοποιημένη στεφανιαία αθηρομάτωση και χρόνια προβλήματα στους πνεύμονες.

Η μια από τις κόρες του Ντιεγκίτο, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα στα social media, ανέφερε: «Όλοι οι κ@#$δες περίμεναν την αυτοψία να αποκαλύψει ναρκωτικά, μαριχουάνα και αλκοόλ. Δεν είμαι γιατρός, αλλά τον είδα πολύ πρησμένο. Με ρομποτική φωνή. Δεν ήταν η φυσική του φωνή… », είπε η Τζιανίνα.