Formula 1: Συγκλονίζει ο Γκροζάν: «Είδα τον θάνατο να έρχεται» (vid&pics)

Formula 1: Συγκλονίζει ο Γκροζάν: «Είδα τον θάνατο να έρχεται» (vid&pics)

Ο πιλότος της Haas περιγράφει τα 28 δραματικά δευτερόλεπτα που χρειάστηκε για να βγει από το φλεγόμενο μονοθέσιο της F1 που κόπηκε στα δύο μετά το χτύπημα στις μπαριέρες.

Ο Ρομέν Γκροζάν έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά το σοκαριστικό ατύχημα της περασμένης Κυριακής στο Grand Prix της Formula 1 στο Μπαχρέιν.

Ο Γάλλος οδηγός μίλησε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1 και περιέγραψε για πρώτη φορά πώς βίωσε το δραματικό ατύχημα στο Μπαχρέιν, το οποίο λίγο έλειψε να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή. Το όχημά του προσέκρουσε στις μπαριέρες στην τρίτη στροφή της πίστας με ταχύτητα 221 χλμ./ώρα και τυλίχθηκε στις φλόγες.

«Δεν γνωρίζω αν η λέξη ''θαύμα'' είναι η σωστή, όμως θα έλεγα ότι δεν ήταν ακόμη η ώρα μου για να πεθάνω. Μου φάνηκε ότι όλα κράτησαν περισσότερο από 28 δευτερόλεπτα. Είδα τη ζελατίνα του κράνους μου να γίνεται ολοένα πιο πορτοκαλί, είδα φλόγες στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου. Εκανα πολλές σκέψεις, ήρθε στο μυαλό μου και ο Νίκι Λάουντα, σκέφτηκα όμως επίσης ότι δεν θα είναι έτσι το τέλος. Δεν μπορώ να τελειώσω την καριέρα μου στη Formula 1 έτσι», ανέφερε αρχικά ο 34χρονος και συνέχισε:

«Για τα παιδιά μου -έτσι είπα σε εμένα-, για τα παιδιά μου πρέπει να βγω τώρα έξω από εδώ. Ετσι έβγαλα τα χέρια μου έξω και τα έβαλα στη φωτιά, ένιωσα τις φλόγες στο σασί. Πηδάω λοιπόν έξω και νιώθω να με τραβάει κάποιος από την αγωνιστική φόρμα μου. Τότε κατάλαβα ότι είμαι έξω. Νομίζω ότι θα είναι αναγκαία η ψυχολογική επεξεργασία. Είδα τον θάνατο να έρχεται. Ήταν σαν δεύτερη γέννα για εμένα. Το να βγαίνω έτσι από τις φλόγες είναι κάτι που δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Δεν ξέρω αν η λέξη "θαύμα" υπάρχει ή εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα έλεγα ότι δεν ήταν η ώρα μου (να πεθάνω)».

Εκείνες τις δραματικές στιγμές ο οδηγός της Haas σκεφτόταν τα αγαπημένα του πρόσωπα: «Είχα περισσότερο φόβο για την οικογένειά μου και τους φίλους μου, φυσικά για τα παιδιά μου, που μου δίνουν δύναμη και ενέργεια. Τέτοιες εικόνες δεν μπορεί να κάνει ούτε το Χόλιγουντ. Είναι το μεγαλύτερο ατύχημα που έχω δει στη ζωή μου. Το αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες, εκρήγνυται, και η μπαταρία πιάνει φωτιά. Αυτό απελευθέρωσε ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια κατά την πρόσκρουση».

Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της πρόσκρουσης:

GALLERY