Βανέσα Μπράιαντ: «Ο Κόμπι και η Τζιάνα θα ήταν ζωντανοί»

Βανέσα Μπράιαντ: «Ο Κόμπι και η Τζιάνα θα ήταν ζωντανοί»

Ένα νομοσχέδιο έρχεται για να βάλει μέτρα ασφαλείας σε όλα τα ελικόπτερα, με τη σύζυγο του Κόμπι Μπράιαντ να υποστηρίζει πως τα αγαπημένα της πρόσωπα μπορεί και να ήταν σήμερα ζωντανά.

Τον περασμένο Ιανουάριο η είδηση θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα, και επτά ακόμα ατόμων, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, συγκλόνισε τον κόσμο.

Πέντε μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα, ένα νέο νομοσχέδιο έρχεται για να περάσει μέτρα ασφαλείας σε όλα τα ελικόπτερα, μετά και από παρότρυνση της Βανέσα Μπράιαντ.

«Προτρέπω έντονα το Κονγκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει έναν ομοσπονδιακό νόμο, ο οποίος θα βελτιώσει την ασφάλεια των ελικοπτέρων που λειτουργούν σε αυτή τη χώρα. Πιστεύω πως υπήρχε πιθανότητα ο Κόμπι και η Τζιάνα να ήταν ακόμα ζωντανοί σήμερα, αν το ελικόπτερο τους ήταν εξοπλισμένο με τον εξοπλισμό ασφαλείας που απαιτείται από αυτή την ομοσπονδιακή νομοθεσία που εκκρεμεί», ανέφερε σχετικά η σύζυγος του αδικοχαμένου θρύλου του ΝΒΑ.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Οι δημοκρατικοί νομοθέτες εισήγαγαν τον νόμο «Kobe Bryant and Gianna Bryant Helicopter Safety Act.», ο οποίος απαιτεί από όλα τα ελικόπτερα που είναι πιστοποιημένα για να μεταφέρουν έξι ή περισσότερα άτομα, να είναι εφοδιασμένα με σύστημα επίγνωσης και προειδοποίησης εδάφους, καταγραφέα δεδομένων πτήσης και συσκευή εγγραφής φωνής πιλοτηρίου.

«Πιστεύω πως αυτά τα μέτρα ασφαλείας θα σώσουν πολλές ζωές. Ως επιβάτες που ταξιδεύουν με αεροσκάφη, υποθέτουμε ότι τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ληφθούν, για να αποφευχθούν ατυχήματα, πριν πετάξουμε», συμπλήρωσε η Βανέσα, η οποία είναι πολύ συγκινημένη που το νομοσχέδιο θα πάρει το όνομα του άντρα και της κόρης της.