Γκαλινάρι: «Στην Ιταλία πεθαίνουν και για άλλους λόγους επειδή δεν υπάρχουν γιατροί και κρεβάτια»

Γκαλινάρι: «Στην Ιταλία πεθαίνουν και για άλλους λόγους επειδή δεν υπάρχουν γιατροί και κρεβάτια»

Ο άσος της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η Ιταλία.

Ο Ιταλός παίκτης, Ντανίλο Γκαλινάρι, μίλησε μέσω του "Players' Tribune'' και συγκλονίζει με τις δηλώσεις του για την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα λόγω του κορονοϊού, ενώ εξέφρασε και την αγωνία του για τη μητέρα του.

«Ένας από τους καλύτερούς μου φίλους είναι χειρουργός, βοηθάει σε ένα από τα νοσοκομεία που έχουν ελλείψεις σε υλικό και κρεβάτια για τους ασθενείς. Μου λέει ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που δείχνουν στην τηλεόραση. Ο κατακλυσμός από κόσμο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, οπότε πολύς κόσμος πεθαίνει από τον κορονοϊό ενώ άλλοι -στο ίδιο νοσοκομείο- πεθαίνουν για άλλους λόγους επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί και κρεβάτια εκεί. Αν έχεις κάποιο κάταγμα ή σκωληκοειδίτιδα, δεν έχουν χώρο για σένα. Δεν μπορείς να λάβεις περίθαλψη. Οπότε οποιαδήποτε αρρώστια μπορεί να καταλήξει να απειλεί τη ζωή σου», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Παραμένω πολύ ανήσυχος, ακόμη. Ο πατέρας και ο αδελφός μου είναι στο Ντένβερ, δουλεύουν στο εστιατόριο που έχω εκεί, οπότε τον τελευταίο μήνα η μητέρα μου έχει τεθεί σε καραντίνα πίσω στην Ιταλία, από μόνη της. Αυτό με ανησυχεί για εκείνη. Της λέω συνέχεια ότι θα γίνει καλά, είναι τυχερή γιατί ζει σε ένα μεγάλο διαμέρισμα με ταράτσα, που της επιτρέπει να παίρνει αέρα. Θα μπορούσε να είναι χειρότερα».

GALLERY