Ανοίγει ξανά η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και απάτη από το ίδρυμα Μέσι

Ανοίγει ξανά η έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και απάτη από το ίδρυμα Μέσι

Ο Αργεντινός σταρ δεν πρόλαβε να χαρεί την κατάκτηση της έκτης «Χρυσής Μπάλας» της καριέρας του και έχει ξανά προβλήματα με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, οι αρμόδιες αρχές της χώρας αποφάσισαν να ανοίξουν ξανά την έρευνα σχετικά με το ίδρυμα που έχει ιδρύσει ο Λιονέλ Μέσι και να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και απάτη.

Τα ίδια ρεπορτάζ αναφέρουν πως υπάρχουν αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι το ίδρυμα, φιλανθρωπικού σκοπού, που έχει ιδρύσει ο άσος της Μπαρτσελόνα, μαζί με τον πατέρα του Χόρχε και τον αδερφό του Ροδρίγο, ίσως λειτουργούσε περισσότερο ως... βιτρίνα παρά ως οργανισμός, ο οποίος βοηθούσε παιδιά σε υπανάπτυκτες χώρες του κόσμου, όπως διακήρυττε!

Το ίδρυμα συστάθηκε το 2007, ωστόσο μέχρι το 2013 δεν ήταν εγγεγραμμένο στις αρμόδιες αρχές.

Επομένως, παραμένει άγνωστο τι συνέβη με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αυτά τα έξι χρόνια, ενώ οι ισολογισμοί για τις χρονιές 2013, 2014 και 2015 παρουσιάζουν κενά.

Επιπλέον, φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές ροές χρημάτων από τη Μπαρτσελόνα προς το ίδρυμα, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο σύλλογος το χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει ποσά, τα οποία δεν ήθελε να δηλώσει στις αρχές.