Πολύ καλά διαβάζετε! Ένα μουσείο στο Λονδίνο πήρε μύκητες από τα πόδια διάσημων Άγγλων και τους πρόσθεσε στο γάλα, ώστε να γίνει η ζύμωση και να φτιαχτεί τυρί! Μα ποιος σκέφτηκε αυτή τη φοβερή ιδέα;
Το συγκεκριμένο πείραμα έχει ως στόχο να δημιουργήσει μία εναλλακτική λύση με διαφορετικό φαγητό με βάση τα βακτήρια από πρώην ποδοσφαιριστές...
«Ξέρω ότι ακούγεται αηδιαστικό, αλλά είναι πραγματικά έξυπνο, δεν είναι όλα τα βακτήρια άσχημα. Δεν θα έλεγα απαραίτητα να το δοκιμάσετε στο σπίτι, αλλά σίγουρα δείχνει την πλάκα που μπορείς να έχεις με το φαγητό, αν θέλεις να το βγάλεις από το κουτί.
Σε μια εποχή με σπουδαίες περιβαλλοντικές προκλήσεις, ραγδαίες αλλαγές στις κοινωνίες και τεχνολογικές εφευρέσεις, τώρα είναι σημαντικό να μην ζητάμε μόνο να φάμε αύριο, αλλά τι είδους φαγητό θέλουμε. Πως θα μπορούσε να είναι;» είπε η δημιουργός του.
Εσείς θα δοκιμάζατε τυρί από τους μύκητες ποδιών του Ντέιβιντ Μπέκαμ;
Ακολούθησε τη Μαρία Γιώτα Μαστορέλη στο Instagram