Εμιλιάνο Σάλα: Νέες αποκαλύψεις για τη μοιραία πτήση

Εμιλιάνο Σάλα: Νέες αποκαλύψεις για τη μοιραία πτήση

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τις έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα από τη Νάντη στο Κάρντιφ.

Σύμφωνα με το Air Accidents Investigation Branch, το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα με ταχύτητα 90χλμ/ώρα, κάτι που δεν άφηνε ελπίδες διάσωσης ούτε για τον Αργεντινό επιθετικό, που βρήκε τραγικό θάνατο, ούτε για τον πιλότο, Ντέιβιντ Ίμποτσον, που εξακολουθεί να αγνοείται.

Το μικρό αεροσκάφος είχε περάσει με επιτυχία τον έλεγχο συντήρησης, ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018.

Ο επιθεωρητής του AAIB, Γκέραντ Χέμπερτ δήλωσε: «Συλλέγουμε στοιχεία από τα συντρίμμια, από το βίντεο των συντριμμιών, εξετάζουμε τα ραντάρ, εξετάζουμε τις καιρικές πληροφορίες που έχουμε από την περιοχή και έχουμε και καταθέσεις μαρτύρων. Η υπηρεσία θα αναλύσει τώρα όλα αυτά στοιχεία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε την εικόνα του τι πραγματικά συνέβη. Η τελική έκθεση θα προσπαθήσει να εξετάσει όλους τους σχετικούς επιχειρησιακούς, τεχνικούς, οργανωτικούς και ανθρώπινους παράγοντες που θα μπορούσαν να συνέβαλαν στο δυστύχημα».

Όπως αποκαλύπτεται, ο πιλότος δεν διέθετε άδεια που να του επιτρέπει να κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι.