«Διαμάντι»... 19 καρατίων αξίας 22 εκατ. ευρώ

«Διαμάντι»... 19 καρατίων αξίας 22 εκατ. ευρώ

Όταν αγαπάς κάτι, δε το αφήνεις να φύγει. Παλεύεις και πάντα τα καταφέρνεις. Όλος αυτός ο κόπος και ο ιδρώτας που έριξες, στο τέλος αφήνουν μια γλυκιά ανάμνηση όταν έχεις φτάσει εκεί που θέλεις. Ο Παναγιώτης Ρέτσος γεννήθηκε το 1998 στη Νότια Αφρική  όπου υπάρχουν πολλά κοιτάσματα διαμαντιών. Ένα από αυτά ήταν και ο νυν άσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν. 

Είναι ένα παιδί που ήξερε ακριβώς ποιο ήταν το όνειρο που ήθελε να κατακτήσει και τα κατάφερε. Μαζί με τα αδέρφια του, έπαιξε, ονειρεύτηκε και με μια μπάλα στα πόδια έφτασε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Η διαδρομή Άγιος Δημήτριος –Ρέντη- Γερμανία

Κάτοικος Αγίου Δημητρίου όπου ζούσε με την πολύτεκνη οικογένεια του καθώς έχει τρία αδέρφια, δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Ο Παναγιώτης έπαιζε στους δρόμους της γειτονιάς του, με τους φίλους και τα αδέρφια του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ήθελε να προχωρήσει, να φορέσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να δηλώσει παρών όταν ο προπονητής θα φώναζε το όνομα του. Ο μπαμπάς του, ο κος Χρήστος, έβλεπε τη δίψα του, τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στο Ρέντη. «Καλώς ήρθες στις ακαδημίες του Ολυμπιακού» του είπαν οι προπονητές του οι οποίοι δέκα χρόνια αργότερα καμαρώνουν που έβαλαν και αυτοί το δικό της λιθαράκι για να πραγματοποιήσει το όνειρο του.

Στα 17 χρόνια του ο Παναγιώτης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Τη χρονιά 2016-17 αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και με τη φανέλα του βασικού και ως αναπληρωματικός. Η εντυπωσιακή παρουσία του τον έκανε να ξεχωρίσει και να ετοιμάσει ένα χρόνο μετά τις βαλίτσες του για το εξωτερικό. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν προσφέρει στον Ολυμπιακό και 22 εκατ. και είναι η πρώτη φορά που αποχωρεί Έλληνας από την χώρα του με αυτό το ποσό.