Θύελλα αντιδράσεων για το εξώφυλλο του GQ με τη Σερένα Γουίλιαμς (pic)

Θύελλα αντιδράσεων για το εξώφυλλο του GQ με τη Σερένα Γουίλιαμς (pic)

Η Σερένα Γουίλιαμς ως γυναίκα της χρονιάς φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού GQ για το τεύχος Δεκεμβρίου.

Η Αμερικανίδα τενίστρια κατάφερε έναν χρόνο μετά τη γέννηση της κόρης της, Αλέξις Ολιμπία, να αγωνιστεί σε δύο τελικούς major (Wimbledon, US Open). Λογικό η Σερένα να επιλεχθεί για γυναίκα της χρονιάς αλλά το γεγονός ότι το περιοδικό ανέφερε τη λέξη «γυναίκα» σε εισαγωγικά προκάλεσε αντιδράσεις.

Δεκάδες χρήστες του twitter έκαναν λόγο για σεξιστικό εξώφυλλο απέναντι στην κορυφαία τενίστρια κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων.

Η Σερένα Γουίλιαμς σε παλαιότερες συνεντεύξεις της είχε μιλήσει ανοιχτά για το γεγονός ότι κάποιοι σχολίαζαν ως «ανδροπρεπή» την εμφάνισή της.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Σερένα είχε στρέψει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της στον τελικό του US Open κόντρα στη Νάομι (ηττήθηκε με 0-2) καθώς τιμωρήθηκε με πρόστιμο 17.000 δολαρίων, μετά τις παραβάσεις των κανονισμών που δέχτηκε από το διαιτητή.

Το γραφείο διαιτητών του τουρνουά τιμώρησε με πρόστιμο 10.000 δολαρίων την πρώην κορυφαία αθλήτρια του κόσμου για «λεκτική κατάχρηση» εναντίον του διαιτητή Ράμος, 4.000 δολάρια για την προειδοποίηση που δέχτηκε να μην μιλά με τον προπονητή της και 3.000 δολάρια για το σπάσιμο της ρακέτας της.