Γιατί παίζω μπάλα στα 42...

Γιατί παίζω μπάλα στα 42...

Η ταυτότητα του γράφει χρονολογία γέννησης 1975. Μήπως είναι αρκετά μεγάλος για να κλωτσάει το τόπι; Όχι! Η ψυχή και το σώμα του Κώστα Νεμπεγλέρα έχουν την ίδια δίψα όπως το 1993 που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία. Στα 42χρόνια του λοιπόν, φοράει ακόμα τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και κάθε Κυριακή δίνει το παρών στα ερασιτεχνικά γήπεδα της Θεσσαλίας και αγωνίζεται με την φανέλα του Αχιλλέα Φαρσάλων.

Ο Λαρισαίος αμυντικός μιλάει στο SportsRadar για τη μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο, τον Άρη που εύχεται να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και την εθνική ομάδα που του θυμίζει το συγκρότημα του 2004.

«Παίζω μπάλα από αρκετά μικρός. Για να συνεχίσω να το κάνω σε αυτή την ηλικία, σημαίνει ότι το αγαπάω πολύ. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Η προπόνηση με κάνει να νιώθω πολύ καλύτερα» σχολίασε αρχικά ο Κώστας.

Έχει σκεφτεί άραγε να κρεμάσει σύντομα τα παπούτσια του ή τι θα κάνει μετά το ποδόσφαιρο; «Δε θέλω να μιλάω ποτέ για την επόμενη χρονιά. Κοιτάω πάντα αυτή που διανύουμε. Όσο μεγαλώνεις δε ξέρεις ποτέ πως θα είσαι στο μέλλον. Θέλω όσο αγωνίζομαι να το κάνω αξιοπρεπώς και να είμαι αυτός που πραγματικά θέλω. Όταν καταλάβω ότι δεν μπορώ να προσφέρω θα είμαι ο πρώτος που θα πω τέλος. Επειδή αυτή τη στιγμή κάνω κάτι και μου αρέσει, κοιτάω όσο το δυνατόν να πάει καλύτερα αυτή η χρονιά για την ομάδα και δε σκέφτομαι τι θα κάνω μετά, αν θα γίνω προπονητής ή αν θα ασχοληθώ διοικητικά με μια ομάδα».

Άραγε όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο χώρο του ποδοσφαίρου, τον δίδαξε κάτι; «Όταν αγωνίζεσαι σε επαγγελματικό επίπεδο και έρχεται το πλήρωμα του χρόνου είναι ωραίο να απολαμβάνεις την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία. Όταν σταματήσεις, να έχεις κάνει πολλούς και αληθινούς φίλους μέσα από το ποδόσφαιρο».

Ο Άρης εδώ και χρόνια δε βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια, ποια είναι η άποψη του πρώην ποδοσφαιριστή των κιτρινόμαυρων; «Ο Άρης λείπει από τη μεγάλη κατηγορία. Φέτος τα πράγματα λειτουργούν καλύτερα και πιστεύω θα τα καταφέρει. Σίγουρα δεν παίζουν οι φανέλες, αν από την αρχή δεν κάνεις μια ομάδα η οποία θα μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο να είναι καλή και να μπορεί να πάρει το παιχνίδι δε θα καταφέρεις τίποτα. Πιστεύω φέτος θα είναι η χρονιά του και θα είναι στην μεγάλη κατηγορία γιατί όπως ήδη είπα λείπει, όπως και άλλες ομάδες. Θα πρέπει να έχουμε ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Πως βλέπει ο Κώστας Νεμπεγλέρας το νέο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής; «Αυτό που θέλω είναι να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, να το ευχαριστηθούμε περισσότερο, θέλω και πιστεύω ότι κάθε χρόνο θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και θα γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει να έχουμε αισιοδοξία για να το πετύχουμε, αλλά σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι φορείς ώστε να παιχτεί ποδόσφαιρο το οποίο θα αρέσει στον κόσμο και θα τον αναγκάζει να πάει στα γήπεδα».

Ποιο είναι το σχόλιο του για την Εθνική στην οποία το 2001 ήταν μέλος; «Αυτό που βλέπω και μου αρέσει είναι πως η εθνική ομάδα βαδίζει στα χνάρια της εθνικής του 2004. Εννοώ ότι μου αρέσει η λειτουργία, αυτό που βλέπω απ’ έξω χωρίς να είμαι μέσα στα πράγματα. Γίνεται κάτι σοβαρά και αυτό πιστεύω θέλουμε όλοι μας από την εθνική ομάδα».

Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχει ζήσει σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Πως είναι όμως η ζωή στην επαρχία; «Έλειπα αρκετά χρόνια από την Λάρισα η οποία είναι η πόλη που γεννήθηκα και ζει η οικογένεια μου. Έκανα ένα μεγάλο πέρασμα και από την Θεσσαλονίκη και από την Αθήνα και από τον Πύργο και νομίζω πως όταν έχεις οικογένεια και παιδιά η επαρχία ειδικά τέτοιους καιρούς είναι καλύτερη πόσο μάλλον για εμένα που είναι και η πόλη μου».