Νικολαΐδης: «Μ' ενοχλεί το άρρωστο κομμάτι του αθλητισμού- Υπάρχει λύση στην εξαθλίωση των λαών»

Νικολαΐδης: «Μ' ενοχλεί το άρρωστο κομμάτι του αθλητισμού- Υπάρχει λύση στην εξαθλίωση των λαών»

O δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ανοίγει την καρδιά του στο Οnsports και μας μιλάει για την απόφασή του να πολιτευτεί, τις ριζικές αλλαγές στη ζωή του, τον οπαδισμό στα σπορ, αλλά και τον προβληματισμό για τη μεγάλη του... αγάπη!

-Γιατί επέλεξες να πολιτευτείς με τον ΣΥΡΙΖΑ; Έπαιξε ρόλο πως είναι το κυβερνών κόμμα, θεωρείς πως συμπλέετε πολιτικά και βρίσκεστε στο ίδιο κανάλι, πείστηκες από το πρόγραμμα του; Τι απ΄όλα;

«Δεν έπαιξε κανέναν ρόλο ότι είναι κυβερνών κόμμα η επιλογή μου. Προέρχομαι από μια βαθιά αριστερή οικογένεια, και τα ιδεώδη της Αριστεράς ταίριαξαν στην καρδιά μου με τις αξίες που πρσβεύω ως Ολυμπιονίκης, την ισότητα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ρατσισμός, διακρίσεις, ξενοφοβία, ομοφοβία είναι πράγματα που αντιμάχεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και φυσικά με βρίσκουν και εμένα αντίθετο ως αθλητή».

-Το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Ποιοι είναι οι στόχοι σου αν καταφέρεις να εκλεγείς στην Ευρωβουλή; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

«Αρχικά θα ενώσω τη φωνή μου με τις προοδευτικές φωνές για μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών και του ευρώ. Οι δημοσιονομικές πολιτικές που επιβλήθηκαν την τελευταία δεκαετία κυρίως σε χώρους του νότου, έφεραν εξαθλίωση στους λαούς. Η εμπιστοσύνη με το οικοδόμημα της Ε.Ε, έχει χαθεί. Πρέπει να θυμηθούμε τους λόγους με τους οποίους συνέδεσε το ξεκίνημα της, ως ένας θεσμός που θα προωθούσε την ανάπτυξη, την ευημερία και την αρμονική συμβίωση των λαών».

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr