Μαρία Τσουρή: Η ζωή στην όμορφη Χίο

Μαρία Τσουρή: Η ζωή στην όμορφη Χίο

Ήταν 11χρονών όταν ξεκίνησε να ασχολείται με την πρώτη της αγάπη, το πόλο. Τότε δεν φανταζόταν πως στο μέλλον θα αγωνιζόταν σε μεγάλες ομάδες, όπως η Γλυφάδα, ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός. Η Μαρία Τσουρή μία από τις καλύτερες τερματοφύλακες που έχουν περάσει από τις ελληνικές πισίνες κατάφερε επίσης να φορέσει το σκουφάκι με το εθνόσημο με το οποίο έζησε όμορφες στιγμές σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Η γνωριμία με το… Βασιλόπουλο και ο γάμος!

Έχουν περάσει οι εποχές που οι γυναίκες περίμεναν να κάνει ο άντρας το πρώτο βήμα. Στο ειδύλλιο της Μαρίας με τον Παναγιώτης Βασιλόπουλο συνέβη ακριβώς αυτό, εκείνη έκανε το πρώτο βήμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πρώτη τους γνωριμία έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο το 2008. Αυτή μέλος της εθνικής ομάδας πόλο και ο εκείνος μέλος της εθνικής ομάδας μπάσκετ με την οποία το 2005 είχε κατακτήσει το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σερβίας και το 2006 το ασημένιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Το 2011 συναντήθηκαν ξανά και ερωτεύτηκαν. Η όμορφη Χιώτισσα πλησίασε τον μπασκετμπολίστα λέγοντας του πως τον θαυμάζει ως άνθρωπο και ως αθλητή και έτσι ο Παναγιώτης πήρε το θάρρος να κάνει το επόμενο βήμα. Την ίδια χρονιά η Μαρία έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί τον Κωνσταντίνο και εγκατέλειψε τον πρωταθλητισμό. Πλέον έχουν αποκτήσει και ένα δεύτερο αγοράκι.

Η ζωή μετά το πόλο και οι επιχειρήσεις στη Χίο…

Μπορεί να μην έχει καθημερινά προπονήσεις στις πισίνες αλλά είναι εξίσου δύσκολο να είσαι σύζυγος, μητέρα και επιχειρηματίας. Η Μαρία έχει αποδείξει όμως πως μπορεί να τα συνδυάσει όλα και μάλιστα με επιτυχία. Εκτός από τη ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας της στη Χίο, εδώ και ένα χρόνο η Χιώτισσα και ο μπασκεμπολίστας του Άρη, άνοιξαν τις πόρτες του δικού τους χώρου ψυχαγωγίας της «Veggera» στο Μέγα Λιμνιώνα και είναι πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν με χαμόγελο τους πελάτες τους.

GALLERY