H καλύτερα Tasted the Fashion και Tasted the divine Tastes γιατί χθες ήταν όλα απολαυστικά..αφού ΣΥΝΑΝΤHΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΕΝΙΣΧΥΣΑΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ 45 ΠΑΙΔΙΩΝ! – επάνω με τη Στέλλα Λιζάρδη της Vogue και την Ελενα Σύρακα.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Hilton Αθηνών το πρωτοποριακό fashion & gourmet δείπνο «Taste the Fashion», με παρουσιάστρια τη Ράνια Θρασκιά, μεγάλους χορηγούς την ΦΑΓΕ και την GREY GOOSE Vodka και σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η Σοφία Κοκοσαλάκη, οι Deux Hommes και οι Mi-Ro, που πρωταγωνιστούν στο χώρο της υψηλής ραπτικής, άνοιξαν έναν «δημιουργικό διάλογο» με τρεις κορυφαίους εκπροσώπους της υψηλής γαστρονομίας, τον Χριστόφορο Πέσκια, τον Στέλιο Παρλιάρο και τον Γιάννη Μανίκη, με αποτέλεσμα ένα απόλυτα απολαυστικό και θεαματικό δείπνο, στο οποίο κάθε πιάτο ήταν εμπνευσμένο από μία collection που παρουσιάστηκε την ίδια στιγμή με ιδιαίτερα εντυπωσιακό και θεατρικό τρόπο, υπό την στυλιστική και σκηνοθετική καθοδήγηση του διευθυντή μόδας της Vogue, Μιχάλη Πάντου.
Ο Γιάννης Μανίκης άνοιξε το δείπνο με μία τριλογία καπνιστών ψαριών με γέμιση καβουρόψιχας, ενώ παράλληλα οι MI-Ro παρουσίασαν τη συλλογή τους «PURE», που χαρακτηρίζεται από σαφείς αναφορές στη Belle epoque – κάτω ο Δημήτρης Μαστρόκαλος backstage με μοντέλο του. Στο πιάτο του Γιάννη Μανίκη η ομορφιά των χρωμάτων, που αντικατοπτρίζουν την αισιοδοξία της belle epoque «παντρεύτηκε» με ένα ιδιαίτερο άρωμα υποδηλωτικό της γυναικείας φινέτσας.
Ο Χριστόφορος Πέσκιας – κάτω με τη Μαίρη Συνατσάκη και το Μύρωνα Στρατή -ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς εμπνεόμενος από τα ελληνικό στυλ της Σοφίας Κοκοσαλάκη και την «Βridal» συλλογή που παρουσίασε ταυτόχρονα με βασικό χρώμα το λευκό. Με μεγάλη μαεστρία ο Χριστόφορος Πέσκιας δημιούργησε ένα μοσχαρίσιο φιλέτο σε κρούστα tandoori με πουρέ σελινόριζας και λευκή σως από γιαούρτι Total και μυρώνι, συνθέτοντας παραδοσιακά ελληνικές πρώτες ύλες αλλά με ένα διεθνές twist που παρέπεμπε στη διεθνή καριέρα της Σοφίας Κοκοσαλάκη- Γλύφαμε το πιάτο!
Το δείπνο έκλεισε η φουτουριστική σοκολατένια σφαίρα – «έκπληξη» του Στέλιου Παρλιάρου που ρευστοποιήθηκε με απροσδόκητο τρόπο στα πιάτα των προσκεκλημένων, όσο εκείνοι παρακολουθούσαν την πηγή της έμπνευσής του, μια mini καλοκαιρινή συλλογή των Deux Hommes- κάτω με το Βαγγέλη Χατζή που έκανε τα σούπερ μαλλιά!, όπου κυριάρχησαν οι rococo επιρροές και η couture ατμόσφαιρα αλλά με μια ισχυρή δόση μέλλοντος, ένα κράμα νεοκλασσικισμού και μοντέρνου οργανικού design. Η έκπληξη του Στέλιου Παρλιάρου – πιο κάτω με Στέλλα και Ελενα– συνοδεύτηκε ιδανικά από μία ακόμα γευστική έκπληξη, το επιδόρπιο cocktail Grey Goose Le Fizz.
Η Ράνια Θρασκιά παρουσίασε στο διακοσμημένο από τη Φαίη Βαλλίδη ballroom του Hilton, που είχε ολόκληρo το ανοιξιάτικο άρωμα του Lillium, χάρη στα κεριά JB, και σε πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων που πρόλαβαν να εξασφαλίσουν τη θέση τους, ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα από σημαντικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, λάτρεις της μόδας αλλά και της γαστρονομίας, που διακρίνονται όμως από ένα κοινό χαρακτηριστικό, την κοινωνική τους ευαισθησία, αφού με τη συμμετοχή τους στο «Taste the Fashion» ενίσχυσαν παράλληλα τα 45 παιδιά που μεγαλώνουν στο Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αρχαία Κόρινθο, παιδιά που από τους πρώτους Β΅ήνες της ζωής τους εγκαταλείφθηκαν, παραΒ΅ελήθηκαν ή κακοποιήθηκαν και οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι έπρεπε να αφαιρεθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
Το σημαντικότερο μέρος των εσόδων από το Taste the Fashion θα διατεθεί για την ουσιαστική καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών αυτών και συγκεκριμένα για την ανακαίνιση των υπνοδωματίων τους, τη δημιουργία αναγνωστηρίου για την καθημερινή τους μελέτη και την κατάλληλη διαμόρφωση ενός χώρου αναψυχής (playroom) για τα μωρά και τους εφήβους.
ΥΓ : To ροζέ κρασί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παίζεται! Εδώ και πουθενά και ποτέ δε διαφήμιζα τίποτα παρά μόνο πράγματα που μου αρέσουν και τα συστήνω στους φίλους μου – εσάς..
Kατρίνα Τσάνταλη και Αντρέας Κουρής..