Στο σάιτ της Αργυρούς Μπαρμπαρήγου έχω και την τιμητική μου. Αγαπημένη μου χρυσοχέρα η Αργυρώ πάντα ψάχνει νέες συνταγές και πριν καιρό της είχα δώσει ιδέα για το αγαπημένο μου παγωτό. Ορίστε λοιπόν το Παγωτό της Χριστίνας! Μόλις μπήκα στο argiro.gr γιατί.. ψάχνω έμπνευση για cake!
Ανατολίτικο παγωτό της Χριστίνας
- 5 κρόκους αυγών
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 2 κ.σ. ανθόνερο
- 250 ml κρέμα γάλακτος (κρύα και χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
- Φιστίκια Αιγίνης ωμά για το σερβίρισμα
- Άχνη και ανθόνερο για το πασπάλισμα
Με µίξερ χειρός χτυπάµε τους κρόκους µε τη ζάχαρη για 5΄-6΄ µέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Ζεσταίνουµε το γάλα στην κατσαρόλα. Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουµε το ζεστό γάλα στα αυγά. Ξαναβάζουµε το µείγµα στην κατσαρόλα. Σε µέτρια φωτιά και πάντα ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, αφήνουµε για λίγα λεπτά να πυκνώσει το υγρό. Εάν έχετε θερµόµετρο, στους 70οC είναι έτοιµο. Αλλιώς, όταν µένει ελαφριά στρώση κρέµας στην κουτάλα το µείγµα είναι έτοιµο. Προσοχή, δεν βράζουµε το µείγµα!
Αποσύρουµε την αραιή κρέµα από τη φωτιά. Προσθέτουµε το µέλι και τις 2 κ.σ. ανθόνερο. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει καλά. Τότε προσθέτουµε την χτυπηµένη κρέµα και απαλά διπλώνουµε το µείγµα µε σπάτουλα. Αν έχουµε παγωτοµηχανή, χτυπάµε σε αυτήν το παγωτό, αλλιώς βάζουµε το µείγµα στην κατάψυξη και µόλις αρχίσει να κάνει σώµα, να πήζει ελαφρά, το χτυπάµε µε µίξερ να αφρατέψει. Ξαναπαγώνουµε. Επαναλαµβάνουµε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία για πιο βελούδινη υφή, χωρίς κρυστάλλους.
Σερβίρουµε µε φιστίκια Αιγίνης, ραντίζουµε µε λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη.
Επιπλέον χρόνος παγώµατος