H Έλλη Αγγελιδάκη θα περάσει τη Πρωτοχρονιά στην Αθήνα, ενώ λίγες μέρες μετά θα βρεθεί στη γενέτειρά της, τη Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Η όμορφη γυμνάστρια θα κάνει ρεβεγιόν στο σπίτι της στη Βουλιαγμένη και θα φτιάξει τη δική της βασιλόπιτα.
Την πετυχημένη «Βασιλόπιτα της Κρήτης»! Αυτή που κάνει κάθε χρόνο και ξετρελαίνονται όλοι οι καλεσμένοι! Η συνταγή ήταν μυστική και όσο και να τη… δελέαζαν με διάφορα ανταλλάγματα, η Έλλη δεν την έλεγε πουθενά! Μέχρι που αποφάσισε να τη μοιραστεί με όλους μέσα από το blog μας…
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι βούτυρο γάλακτος
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
3 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
1 ποτήρι του κρασιού ανάλατα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
3 ποτήρια αλεύρι
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο χυμό του πορτοκαλιού διαλύουμε το μπαίκιν παουντερ, το ρίχνουμε στο βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μας μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, κοσκινίζουμε λόγο το αλεύρι πάνω από το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για μισή ώρα περίπου.