Σήμερα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα. Μια μέρα που αναμένεται ν΄αλλάξουν πολλά στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας. Τα βραβεία «Χρυσοί σκούφοι» αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον όλων των ενδιαφερομένων καλοφαγάδων ακι σέφ σήμερα στις 21.00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Αυτή η απονομή είναι ιδιαίτερα σημαντική μια και σφραγίζει την επιτυχημένη πορεία 20 χρόνων ενός καταξιωμένου θεσμού που συνέβαλε πάρα πολύ στην εξέλιξη της γαστρονομίας και της ελληνικής κουζίνας στην Ελλάδα. Τότε, το 1994, καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας ανακηρυσσόταν το «Bajazzo» του Κλάους Φόγερμπαχ.
Σήμερα, έπειτα από 20 χρόνια, η γαστρονομική σκηνή στην Ελλάδα έχει αλλάξει κι εξελιχτεί πάρα πολύ. Οι πληροφορίες θέλουν τη «Σπονδή» να χάνει τα πρωτεία για πρώτη φορά και την κορυφή να κατακτά ο Έκτορας Μποτρίνι. Ναι αυτός ο τύπος που έχει κεντρίσει την προσοχή όλων με τον «Εφιάλτη» και δεν είναι λίγοι που τον χαρακτηρίζουν παροδικό τηλεοπτικό φαινόμενο δεν είναι απλά καλός παρουσιαστής αλλά και κορυφαίος μάγειρας.
Για όσους δε το γνωρίζουν ο Έκτορας μελετάει εδώ και 3 χρόνια στο «Etrusco» το γευστικό ρεπερτόριο της πατρίδας του και δημιουργεί μια υψηλή κερκυραϊκή κουζίνα αποδομώντας, ανασυνθέτοντας και πειράζοντας το μπουρδέτο, το σοφρίτο, το μπιάνκο, την παστιτσάδα, το τσιγαρέλι και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ.
Για να δούμε…τι θα γίνει!!!