Η εντολή από το Υπουργείου Οικονομικών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου είναι σαφής. «Φέρτε στα ταμεία του κράτους έσοδα». Και σε αυτό το πλαίσιο και σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές και τη δικαιοσύνη οι έλεγχοι αυτή τη φορά δεν είναι απλά πολλοί και συντονισμένοι. Είναι αυστηροί και τα παράθυρα «κλειστά».
Η σύλληψη Παπαγεωργόπουλου δε συνιστά το τέλος της έρευνας. Αναμένονται εντός των επόμενων ημερών και άλλες συλλήψεις «επώνυμες και ηχηρές» για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, μη υποβολή φόρων αλλά και χρήματα που έχουν ταξιδέψει από την Ελλάδα στο εξωτερικό σε ξένους προορισμούς. Χρήματα «μαύρα».
Το παιχνίδι πλέον είναι πολιτικό αλλά και ουσιαστικό. Πολιτικό καθώς με τις συλλήψεις ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και την ίδια στιγμή μετατοπίζεται το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις εντυπώσεις, αλλά και ουσιαστικό καθώς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έρχονται χρήματα στα ταμεία του κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και περίπου μια εβδομάδα, στελέχη του ΣΔΟΕ ερευνούν εταιρείες ιδιαιτέρως προβεβλημένων προσώπων, οι απολαβές των οποίων έχουν κατά καιρούς σχολιαστεί και απασχολήσει εκπομπές στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης.
Η λίστα αυτή-σύμφωνα με τις ίδιες πηγές-περιέχει ονόματα όπως της Ελένης Μενεγάκη του Λάκη Λαζόπουλου, της Ζέτας Μακρυπούλια της Έλενας Παπαρίζου του Σάκη Ρουβά, του Αντώνη Κανάκη και άλλων γνωστών ηθοποιών, τραγουδιστών παρουσιαστών, P.r managers και πρωταγωνιστών σε τηλεοπτικές σειρές αλλά και παραγωγών. Σημαντική λεπτομέρεια;
Στη λίστα δεν υπάρχουν ονόματα δημοσιογράφων καθώς οι έλεγχοι στο δικό μας το σινάφι γίνονται τόσο από τις εφορίες αλλά και από τον Άρειο Πάγο καθώς είναι υποχρέωσή μας να υποβάλλουμε την φορολογική μας δήλωση στο κορυφαίο δικαστικό θεσμό της χώρας κάθε χρόνο!
Τουλάχιστον δέκα στελέχη με τεράστια εμπειρία με την πολύτιμη αρωγή τεχνοκρατών από την Τρόικα συντονίζουν τις έρευνες, ελέγχουν τις φορολογικές δηλώσεις τόσο τις ατομικές αλλά και τις εταιρείες στις οποίες τα πρόσωπα είναι είτε ομόρρυθμα είτε ετερόρρυθμα μέλη και συγκρίνουν την ακίνητη περιουσία, τις ενδεχόμενες πολυτέλειες που βιώνουν με τις απολαβές τους. Ένα είναι το σίγουρο. Σε κάποιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί απότομες μεταβολές των εισοδημάτων κάτι που αποτελεί τη βάση για έλεγχο και έρευνα. Ξεψάχνισμα!
Βεβαίως ο έλεγχος είναι έλεγχος και σε καμία περίπτωση δε συνιστά ποινικώς κολάσιμες πράξεις για τα παραπάνω πρόσωπα. Είναι υποχρέωση των ελεγκτών να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και των ελεγχόμενων να υποβάλλουν όλα τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για να αποδείξουν ότι είναι καθαροί! Μακάρι κάποια στιγμή να δούμε και τ΄αποτελέσματα…γιατί μέχρι τώρα ελέγχους ακούμε αλλά αποτελέσματα δε βλέπουμε!