Πρόταση τομή για την εργαζόμενη γυναίκα

Με λένε Βασίλη Γραμμένο και είναι φίλος του Νάσου Γουμενίδη. Δεν διεκδικώ χώρο στο blog του. Ούτε του έχω ζητήσει ποτέ κάτι. Σε μια συζήτηση που κάναμε προχθές του μετέφερα τις σκέψεις μου ως πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και μου ζήτησε να γράψω γι αυτές. Άλλωστε για μένα ότι γράψω είναι η ζωή μου και τα πιστεύω μου, πολύ πριν ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Νάσος ξέρει. Για μένα η γυναίκα δεν είναι απλά ένα μέλος της οικογένειας. Είναι ο μισός ουρανός. Για να προκόψει η κοινωνία, πρέπει να καταλαβαίνει το δύσκολο έργο της μητέρας, και να προσπαθεί να σηκώσει λίγο από τα βάρη της. Ακόμη πιο δύσκολο γίνεται το έργο της όταν εργάζεται για να βοηθήσει οικονομικά το σπίτι της. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βγάλουμε από την πλάτη της λίγο από το βάρος που σηκώνει. Η γυναίκα χρειάζεται να χει κοντά της βρεφονηπιακό σταθμό, ώστε να μπορεί να βοηθά το παιδί της στην προσχολική αγωγή, αλλά και να έχει λίγο ελεύθερο χρόνο από την παιδική φροντίδα. Χρειάζεται Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του
παιδιού, με παιδαγωγική επίβλεψη, ώστε να βοηθιούνται τα παιδιά από ειδικούς , στην ώρα τους. Χρειάζεται επίσης Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης του παιδιού, ώστε να αντιμετωπίζει αμέσως και υπεύθυνα προβλήματα λόγου, νυκτερινής ενούρησης, μαθησιακές δυσκολίες κλπ. Αλλά η συμπαράσταση στη γυναίκα δεν πρέπει να τελειώνει μόνο με τη βοήθεια στα παιδιά. πέρα από τα παιδιά. Στο σπίτι μένουν συχνά και οι υπερήλικες γονείς μας, οι οποίοι έχουν επίσης την ανάγκη της. Έτσι, η γυναίκα χρειάζεται και οργανωμένη βοήθεια για τους υπερήλικες. Τα ΚΑΠΗ δεν αρκούν. Πρέπει να δημιουργηθούν Κέντρα Στήριξης Οικογένειας, στελεχωμένα με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο και με ιατρική καθοδήγηση. Έτσι θα προχωρήσουμε. Τιμώντας και στηρίζοντας την οικογένεια. Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε!
ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Δημοσιογράφος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΔΑΔΑ – ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ
 

Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα

open

Close