Είναι πολλές οι φορές που γράφω για «νέα» παιδιά. Και το κάνω με μοναδικό κριτήριο το ένστικτο που έχω γι΄ αυτούς. Βεβαίως η περίπτωση του Μάκη Δημάκη δεν είναι νέα. Το παλικάρι είναι 42 ετών και έχει φάει με το κουτάλι τα νυχτερινά κέντρα της Ελληνικής περιφέρειας.
Είναι εκτός κλίκας, εκτός πιάτσας και παλεύει με θεριά. Το τελευταίο διάστημα του έχει εμπιστευτεί στίχους ο Αργύρης Αράπης και τα βήματα είναι ανοδικά.
Τι σημαίνει Μάκης Δημάκης. Αυτό το όνομα που σε πρώτη φάση σου βγάζει όνομα μάστορα σε φαναρτζίδικο; Μάκης Δημάκης σημαίνει μέλλον. Τώρα θα μου πείτε στα 42 τι μέλλον μπορεί να έχει; Γιατί ο Πασχάλης Τερζής που έσκασε στα 52 τι είχε;
Φωνή… και αίσθηση.
Ο Μάκης λοιπόν έχει καταφέρει κάτι που άλλοι το πληρώνουν για να το έχουν. Έχει την αίσθηση της πηγής. Το τι θέλει ο κόσμος για να διασκεδάσει.
Το έχω γράψει κατά καιρούς και στο παρελθόν. Ιστορικά και επιστημονικά, οι Έλληνες όταν ζορίζονται στη ζωή τους, στα οικονομικά, όταν παλεύουν με την κρίση σε αξίες, τσέπες ,θεσμούς… επιστρέφουν στην παράδοση.
Πιστεύετε λοιπόν πώς η Γωγώ Τσαμπά και οι άλλοι πρεσβευτές του πανηγυριρτζίδικου τραγουδιού έχουν βγεί τυχαία το τελευταίο διάστημα στον αφρό; Έχουν τυχαία διασκευαστεί από πολλούς νέους καλλιτέχνες; Έχουν τυχαία ανεβάσει κατά 200% τα μεροκάματά τους;
Όχι.
Ε λοιπόν αυτό έχει καταφέρει ο Δημάκης. Το «Κανείς δεν είναι κανενός» το «Τάμα» το «Ανησύχησα» τραγούδια του Δημάκη είναι σε όλα τα προγράμματα των μεγάλων νυχτερινών κέντρων της Αθήνας και όχι μόνο.
Βλέπετε είναι τραγούδια που από την πρώτη νότα ανεβάζουν διάθεση, φέρνουν μέθεξη και ευτυχία. Δεν χρειάζεται να πιείς για ν΄ανέβεις με τα τραγούδια του Δημάκη. Κι αυτό είναι το μυστικό.
Πρίν από κάποια χρόνια γράφαμε τα ίδια για τον Παντελίδη και ο Μπερτάκης έκανε την κίνηση λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του θέματος μας…
Για να δώ ποιος θα κάνει το colpo grosso φέτος…