Βγήκε πρίν απο μερικές μέρες αυτόπτης μάρτυρας του Τροχαίου του Παντελή Παντελίδη στο blog μας και αποκάλυψε πώς παρά την πρόθεση της να καταθέσει, άντρες της τροχαίας θεώρησαν την κατάθεση της περιττή.
Είδαμε την οικογένεια να συλλέγει στοιχεία για την υπόθεση και να μην τα καταθέτει στο αρμόδιο τμήμα της Τροχίας καθώς θεωρεί την διαδικασία διάτρητή.
Είδαμε επίσης άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία στην πραγματογνωμοσύνη τα οποία και θα τα μοιραστούμε μαζί σας τις επόμενες ημέρες.
Μάθαμε επίσης πώς δεν έγινε αλκοομέτρηση στα δυο κορίτσια, απο τα χείλη πραγματογνώμονα.
Αν αυτά δεν είναι ερωτήματα για τις Αρχές και τον δημοσιογράφο τότε ποια είναι; Δεν θα πρέπει ήδη να δωθεί εντολή για έρευνα εσωτερικά της υπηρεσίας;
Για την ιστορία λοιπόν να σας πώ ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία τόσο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα σε περίπτωση ασθενούς από τροχαίο-ο οποίος πλέον χαρακτηρίζεται χειρουργικός- γίνονται δύο αιματοληψίες. Η μία της Τροχαίας, που γίνεται κάτω απο ειδικές συνθήκες,( πχ ειδικό σπρέυ χωρίς αλκοολ). Η αιματοληψία αυτή γίνεται για το νομικό κομμάτι της υπόθεσης. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη που γίνεται για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών. Μέτρηση επιπέδου αλκοολ γίνεται τις περισσότερες φορές αυτόματα κατά την εισαγωγή χειρουργικών ασθενων, πολύ περισσότερο ασθενων της ΜΕΘ. Ειδικά για την κυρία Αρναούτη, θα ενδιέφερε τον αναισθησιολόγο το επίπεδο αλκοολ, μια και θα έπρεπε να ρυθμίσει την δόση των αναισθητικών φαρμάκων για να την διατηρήσει σε τεχνητή καταστολή. Για την κυρία Κυριάκου, που είναι και το ζητούμενο, θα πρέπει και σε εκείνη να έγινε στα πλαίσια διερεύνησης χειρουργικού ασθενή, για να μπορεί να αξιολογηθεί επί παραδείγματι μία αλλαγή επιπέδου συνείδησης ( εγκεφαλική αιμορραγία ή αλκοολ;) ή πιθανή αύξηση ηπατικών ενζύμων ( ηπατική κάκκωση ή αλκοολ;).
Τα παραπάνω που μοιράζομαι μαζί σας αποτελούν την ροή της διαδικασίας στα Γερμανικά νοσοκομεία. Επιπλέον αν όντως υπάρχουν τίθεται το θέμα κατά πόσο είναι αξιόπιστες, γιατί δεν γίνονται κάτω απο τις συνθήκες που απαιτεί η τροχαία και επιπλέον, θα πρέπει να γίνει άρση του ιατρικού απορήτου. Τέλος αν οι τιμές βρεθούν, δεν θα πρέπει να συγκριθούν με τις τιμές του αείμνηστου, γιατί στις γυναίκες τα ανώτερα όρια αλκοολ είναι χαμηλότερα των αντρών. Κοινώς οι γυναίκες αντέχουν λιγότερη ποσότητα αλκοολ.