Ο Ρέμος το πρώτο Σαββατοκύριακο της κόντρας, οι τζίροι και οι χαμένοι

Η πρεμιέρα του Ρέμου ήταν εντυπωσιακή και αναμενόμενη για τους μυημένους. Ο Αντώνης επέστρεψε σε γνωστά καλλιτεχνικά λημέρια με όρεξη, διάθεση αλλά και στυλιστικά λάθη που είμαι σίγουρος πώς μέσα στις επόμενες ώρες θα τα διορθώσει. Εντάξει. Δεν μένει κανείς εκεί αλλά στο αποτέλεσμα. Ο «όγκος» του Ρέμου κατάφερε να μαζέψει όλο τον «αφρό», όπως μου είπε άνθρωπος της νύχτας σκορπώντας πανικό και μεγάλες μειώσεις τζίρων σε άλλα μαγαζιά.

Και μπορεί να είναι νωρίς να γράψουμε για τις επιπτώσεις του «τυφώνα Αντουάν» στην πιάτσα, όμως τα αποτελέσματα του πρώτου Σαββατοκύριακού με πλήρη ανταγωνισμό δείχνουν το λιγότερο μια τάση.

Μια τάση που αναμένεται να φανεί ξεκάθαρα μετά την περίοδο των εορτών. Εκείνα τα δυο Σαββατοκύριακα μετά την Πρωτοχρονια. Τα διήμερα που μπορεί για κάποιους να γίνουν και μονοήμερα… Τότε σε αυτόν τον εφιαλτικό-κατα πολλους- Γενάρη που έρχεται…θα βγούν ξεκαθαρα συμπεράσματα.

Ωστόσο και πέρα απο τις δήθεν ευγένειες και τις αβρότητες μεταξύ καλλιτεχνών και επιχειρηματιών, αυτό που υπήρχε το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν η αίσθηση ενός «πολέμου». Μια αίσθηση που είχαμε καιρό να ζήσουμε. Η αίσθηση μιας μάχης που είχε νικητές αλλά και χαμένους. Δυο μαγαζιά κατάφεραν να μείνουν ψηλά. Ο Ρέμος και το «Έναστρον». Τρένο πήγε και ο Σαμπάνης. Μάλιστα η παρέα του Μαζωνάκη και της Πάολα είχαν κλείσει το τηλεφωνικό κέντρο τους απο την περασμένη Τρίτη μιας και τα ρεζερβέ καλύφθηκαν απο τις αρχές της εβδομάδας.

Μεγάλη πτώση σε τζίρους αλλά και σε προσέλευση είχαν σε σχέση με τις προηγούμενες φορές ο Ρουβάς, ο Αργυρός, 0ι Μέλισσες, ο Πλούταρχος, αλλά και ο Βέρτης με τους τζίρους σε κάποιες περιπτώσεις να πεφτουν απο 40 μέχρι και 60%. Ο Οικονομόπουλος κρατήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, πτώση είχαμε και στον Σφακιανάκη, ενώ αυτός που κατάφερε να κρατηθεί και να λειτουργεί ώς αουτσαϊντερ αλλά με σημαντικούς τζίρους ήταν ο Χολίδης στο Ποσειδώνιο.

Είναι η πρώτη καταγραφή… με τα δυο επόμενα Σαββατοκυριακα να μην είναι ενδεικτικά της δυναμικής του κάθε σχήματος αλλά ιδανικά για να καλύψουν οι επιχειρηματίες τις χασούρες τους..

Μετά αρχίζουν τα δύσκολα…

 

 

Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα