Είναι ο μάστορας της πάστας στην Ελλάδα. Ο τύπος αυτός έχει αναγάγει τον όρο Ιταλική κουζίνα σε λατρεία. Και το λέω καθώς έχω δοκιμάσει απο τα χέρια του πιάτα απο την γειτονική χώρα και κάθε φορά που το κάνω, διαλύω την όποια διατροφή προσπαθώ να ακολουθήσω στα 43 μου. Αλλά αξίζει τον κόπο.
Ο Νίκος Δημητροκάλης γυρίζει με το αυτοκίνητό του τα χωριά της Ιταλίας προκειμένου να ανακαλύψει σπάνιες γεύσεις και κατόπιν να μυήσει τους Έλληνες σε αυτές.
Συνθέτει πιάτα με γευστικούς συνδιασμούς που συγκλονίζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Βραβεύτηκε απο το διεθνούς κύρους Trip Advisor ως μέγας γνώστης της Ιταλικής κουζίνας.
Και χθές αποφάσισε να φτιάξει μακαρόνια με θαλασσινά. Ζωντανά καβούρια και γαρίδες συνέθεσαν ένα πιάτο «έργο Τέχνης». Δεν θα σας πώ τίποτε άλλο. Μόνο ότι ο Μεϊμαράκης… τον αποθέωσε στο τέλος της ημέρας…