Μπορεί να τον είδατε μόνο τέσσερις φορές στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού αλλά η ιστορία του είναι πολύ μεγάλη. Πρόκειται για έναν επαγγελματία που ξεκίνησε ως φιλόλογος. Απο αγροτική οικογένεια της Νάξου, ο Νίκος Δημητροκάλης αποφάσισε στα 18 του να ρισκάρει και να πάει στην Ιταλία. Στον δρόμο ολοκλήρωσε τις σπουδές του τόσο στην Ιταλική αλλά και Ελληνική φιλολογία, αλλά τον είχε κερδίσει η Ιταλική γαστρονομία.
Όσο ήταν φοιτητής εκανε επαφές με μάγειρες… νοικοκυρές χασάπηδες και γεύτηκε την κουλτούρα της Ιταλικής κουζίνας…
Και μπορεί να γύρισε στην Ελλάδα και να έφτιαξε φροντιστήριο στην Κιφισιά για να διδάξει αλλά δεν αισθανόταν καλά…
Και έτσι έφυγε ξανά στο Μιλάνο ολοκληρωσε τις σπουδές του στην μαγειρική… γύρισε και πάλι στην Ελλαδα, έφτιαξε δικό του εστιατόριο και σήμερα απολαμβάνει διακρίσεις ώς το καλύτερο Ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα. Ο Νίκος Δημητροκάλης έχει υιοθετήσει στοιχεία αυθεντικής Ιταλικής χειροποίητης κουζίνας…Στο μαγαζί του όλα είναι χειροποίητα… και τίποτε κατεψυγμένο… Είναι κορυφαίος. Γι αυτό και τον επέλεξαν… στην εκπομπή της Ναταλίας. Και αν του δώσουν κι άλλο χώρο, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει την διαφορά…