Η μήνυση που έχουμε στα χέρια μας αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τον μικροαστισμό κάποιων λειτουργών της γνώσης και της Παιδείας στην Ελλάδα του 2017. Ανθρώπων που δεν θα έπρεπε όχι να βρίσκονται μέσα στα σχολεία και να εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας σε αυτούς αλλά να μην περνάνε ούτε έξω απο αυτά.
Ο αδερφός γνωστής δημοσιογράφου μηνύει τον Διευθυντή σχολείου στη Λάρισα γιατί όπως περιγράφει στη μήνυση…: «Κάθε πρωϊ μεταβαίνω στο σχολείο τους και στο μεγάλο (20λεπτο) διάλλειμα το οποίο διαρκεί από τις 9:40 έως τις 10:00 προκειμένου να δω τα παιδιά μου να τους δώσω από ένα σάντουιτς, γάλα και από 2 ευρώ καθότι η μητέρα τους τα αφήνει νηστικά αδιαφορώντας επιδεικτικά για αυτά. Όπως κάθε πρωί έτσι μετέβην και στο Δημοτικό Σχολείο τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:40. Πάντοτε βλέπω τα παιδιά μου όντας έξω από τον περίγυρο του Σχολείου, εγώ από την έξω μεριά και αυτά από την μέσα. Τα παιδιά μου με περιμένουνε πως και πως με αγωνία και λαχτάρα καθότι με υπεραγαπούνε όπως κι εγώ αυτά. Τη συγκεκριμένη ημέρα και ενώ ασκούσα το αυτονόητο πατρικό δικαίωμα που μου επιτάσσει η μεγάλη μου αγάπη για τα παιδιά μου, στις 9:45 εμφανίστηκε ο μηνυόμενος ο οποίος τυγχάνει Διευθυντής του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου και άρχισε να με βρίζει και να με προσβάλει ενώπιον των τέκνων μου λέγοντας μου επί λεξεί ΄΄φύγε από εδώ τεμπέλη ε τεμπέλη κάθε μέρα εδώ θα σε έχουμε πήγαινε κάνε καμιά δουλειά΄΄ τραβώντας ταυτόχρονα τα ανήλικα ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ βιαίως προκειμένου να φύγουνε από εμένα και πετώντας το γάλα και το σάντουιτς που μόλις τους είχα δώσει. Ευθύς αμέσως τα παιδιά μου βάλανε τα κλάματα από την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΄΄εκπαιδευτικού΄΄ τόσο έναντι των ιδίων όσο και προς εμένα εξυβρίζοντας με απρόκλητα, συκοφαντώντας με βάναυσα και παραβιάζοντας καταφανέστα την υπ΄αριθμ . Πρωτ. Φ.7/517/127893/Γ1/13-10-2010 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας η οποία επιβάλλει στους εκπαιδευτικούς να επιτρέπουνε στους εν διαστάσει και διαζευγμένους γονείς να επικοινωνούνε με τα παιδιά τους και μάλιστα εντός του σχολικού κτιρίου.
Ο δικηγόρος του μηνυτή Στέλιος Σούρλας σχολιάζει: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού απαιτεί μία προσεκτική συμπεριφορά ακριβώς ένεκα της ιδιαιτερότητος των αθώων ψυχών των οποίων έχει την ευθύνη και καλείται να διαπλάσει. Η αναγκαιότητα αυτή επιτείνεται ακόμη περισσότερο όταν επρόκειτο για παιδιά χωρισμένων γονέων τα οποία ήδη έχουν σκαλισμένα μέσα τους βαθιά τα σημάδια μιας διαταραγμένης πραγματικότητας. Εν προκειμένω ο εν λόγω εκπαιδευτικός δε σεβάστηκε τίποτα από τα ως άνω επιδεικνύοντας την εν λόγω απαράδεκτη και συνάμα παραβατική συμπεριφορά τόσο έναντι του πατέρα όσο και έναντι των ανήλικων τέκνων παραβιάζοντας συνάμα το δικαίωμα της επικοινωνίας τους με τον πατέρα».