Πολλές φορές έχω φιλοξενήσει ρεπορτάζ από άλλους ιστότοπους αναφέροντας πάντα τον συνάδελφο αλλά και την πήγή των πληροφοριών. Εγώ το κάνω πάντα. Ανεξάρτητα αν πολλοί εκεί έξω κάνουν το αντίθετο με την δική μου δουλειά. Σήμερα το κάνω με το reporter.com.cy καθώς με έναν μοναδικό τρόπο οι συνάδλεφοι Μιχάλης Πολυδώρου και Ντίνα Κλεάνθους δίνουν μια σαφέστατη εικόνα για όσα έλαβαν χώρα στον Στρόβολο. Και μπορεί να συνελήφθη ο 33χρονος σεσημασμένος αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη σκοτεινά σημεία στην υπόθεση.
Συμφωνα με το ρεπορτάζ , η αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα έγκλημα που διαπράχθηκε κάτω από΄πρωτοφανής συνθήκες για τα κυπριακά δεδομένα. Δύο πρόσωπα. Ο καθηγητής Γιώργος Χατζηγεωργίου 60 ετών και η σύζυγος του, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας, Ντίνα Σεργίου 59χρονων, εντοπίζονται άγρια δολοφονημένοι στο υπνοδωμάτιο της οικίας τους στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο.
Για επτά μέρες η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε μια προσπάθεια να στήσει το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης και να καταφέρει να εξιχνιάσει το έγκλημα.
Οι πληροφορίες που φθάνουν ενώπιον των ανακριτών πολλές και αξιολογούνται με κάθε σοβαρότητα και διακριτικότητα ενώ οι έρευνες βρίσκονται στο «κόκκινο».
Το τηλεφώνημα στην αστυνομία και η μαρτυρία
Το τηλεφώνημα στην αστυνομία από το σπίτι της γειτόνισσας όπου μετέβη ο 15χρονος γιος της οικογένειας έγινε στη 1 και 45 τα ξημερώματα. Αμέσως , μέλη της αστυνομίας έσπευσαν στην οικία και εντόπισαν την άτυχη γυναίκα νεκρή στο κρεβάτι της και τον άντρα νεκρό πεσμένο μπρούμυτα στο πάτωμα του υπνοδωματίου μέσα σε λίμνη αίματος.
Και οι δυο κατακρεουργημένοι και οι ανακριτές αντιμέτωποι με ένα ειδεχθές έγκλημα…
Μοναδικός μάρτυρας εντός της οικίας ο γιός της οικογένειας. Στις δύο του καταθέσεις που έδωσε μέχρι στιγμής στην αστυνομία, υποστήριξε πως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες οι οποίοι ήταν δύο και φορούσαν κουκούλες. Του μίλησαν και του είπαν πως «τελειώσαμε με αυτούς, τώρα πάμε για τα λεφτά. Μην φοβάσαι δεν θα σου κάνουμε κακό». Στην συνέχεια τον έκλεισαν στην αποθήκη. Όπως, ο ίδιος ανέφερε, ακολούθως κατάφερε να διαφύγει και να μεταβεί με ένα κοντό παντελονάκι στην γειτονική οικία.
Όπως, η ίδια η γειτόνισσα ανέφερε το παιδί ήταν σε κατάσταση σοκ.
Τα ευρήματα της αστυνομίας στη σκηνή
Αμέσως, η οικία αποκλείστηκε από την αστυνομία και μέλη του εγκληματολογικού και του ΤΑΕ Λευκωσίας άρχισαν έρευνες. Έρευνες οι οποίες σε λίγες ώρες ανέτρεψαν τα δεδομένα και προκάλεσαν μεγάλα ερωτηματικά στους ανακριτές…
Στην οικία δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος παραβίασης και τα παράθυρα ήταν κλειστά ενώ διαπιστώθηκε πως το σύστημα συναγερμού δεν ενεργοποιήθηκε.
Και από έρευνα σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παρέμβαση στη σκηνή του εγκλήματος.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, οι ανακριτές άρχισαν να αποκλείουν το σενάριο περί ληστείας μετά φόνου αλλά για φόνο εκ προμελέτης.
Τα ευρήματα των ιατροδικαστών
Τα ιατροδικαστικά ευρήματα και στις δύο νεκροτομές που διενεργήθηκαν κατέδειξαν το μίσος και το μένος με το οποίο ο δράστης ή οι δράστες κάρφωσε/αν τα θύματα.
Ο άντρας έφερε 26 μαχαιριές από το λαιμό μέχρι τα άκρα ενώ η γυναίκα 11 στον λαιμό και το θώρακα. Επίσης, διαφάνηκαν κάποια αμυντικά τραύματα και στις δύο σορούς.
Οι ιατροδικαστές εξήγαγαν επίσης το συμπέρασμα πως το φονικό όπλο-μαχαίρι (στερεό) ήταν ένα και είχε μύτη.
Ως προς την ώρα του φόνου με βάση τα ιατροδικαστικά συμπεράσματα αυτός διαπράχθηκε μεταξύ των ωρών 10 και 30 το βράδυ με 1 και 30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Το επικρατέστερο σενάριο
Ανάμεσα στους ανακριτές της υπόθεσης επικρατέστερο σενάριο είναι ότι ο φόνος διαπράχθηκε ώρα πριν ενημερωθεί η αστυνομία.
Η διάπραξη του φόνου έγινε στο υπνοδωμάτιο του ζεύγους και ο δράστης όταν εισήλθε στο υπνοδωμάτιο εντός του βρισκόταν μόνο η γυναίκα η οποία εισέπραξε τις πρώτες μαχαιριές.
Ακολούθως ο δράστης αιφνιδίασε τον 60χρονο καθηγητή ο οποίος δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα ενόσω ήταν όρθιος.
Σημαντικό εύρημα αποτελούν επίσης οι παντόφλες του 60χρονου που εντοπίστηκαν εντός του σαλονιού της οικίας.
Το προφίλ του δράστη
Συνοψίζοντας όλα τα πιο πάνω εξάγεται το συμπέρασμα, σύμφωνα με τους εγκληματολόγους που μίλησαν στον REPORTER πως (α) ο θύτης και τα θύματα γνωρίζονταν, (β) ο δράστης είχε έντονο μίσος, θυμό και μένος εναντίον των δύο θυμάτων, (γ) ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του εγκλήματος ήταν συναισθηματικός, (δ) ο δράστης δεν είναι επαγγελματίας δολοφόνος, (ε) το σχέδιο του ήταν έξυπνο και πολύ καλά μελετημένο, κάτι το οποίο διαφαίνεται από το γεγονός ότι υπήρξε παρέμβαση στη σκηνή του εγκλήματος, εξαφανίστηκαν τεκμήρια και μεσολάβησε κάποια ώρα προτού ενημερωθεί η αστυνομία».