Η συμμετοχή του στη σειρά δεν πέρασε απαρατήρητη. Πόσο μάλλον μέχρι σήμερα. Χρόνια μετά που συνεχίζει ελέω επαναλήψεων να μπαίνει στα σπίτια μας.
Και είναι από αυτά τα μαγικά της τηλεόρασης που ζωντανεύουν ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή. Στην αρχή σκαλώνεις. Κολλάς. Και μετά ανατριχιάζεις. Πόσο μάλλον τα παιδιά του.
Αφορμή για να γράψω το θέμα δεν ήταν άλλη από μια ερώτηση μιας φίλης. Παρακολουθεί φανατικά την σειρά στον ΑΝΤ1 και με ρώτησε. «Αλήθεια σε πιο θέατρο είναι ο Ανδρέας Ντούζος;» .
Δεν σας κρύβω ότι συγκρούστηκα μέσα μου. Κάτι με έτρωγε. Και όλα αυτά σε δευτερόλεπτα. Μετά θυμήθηκα ότι ένας εκ των κορυφαίων ηθοποιών της χρυσής περιόδου του Ελληνικού κινηματογράφου είχε φύγει από τη ζωή τον Απρίλιο του 13 σε ηλικία 77 ετών.
Της απάντησα και την ίδια στιγμή κατάλαβα ότι ο κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι ο Ανδρέας έφυγε. Ποιος ήταν ο Ανδρέας;
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936 και σπούδασε ηθοποιία στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη.
Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του 60, και θεωρήθηκε ζεν πρεμιέ της εποχής.
Απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού.
Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική, όπου σπούδασε σκηνοθεσία.
Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη. Ένα θέατρο που υποχρεώθηκε ελέω κρίσης και προβλημάτων να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές Κωνσταντίνου και Ελένης και Άκρως Οικογενειακόν.
Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία Μια μέρα τη νύχτα (2001)…
Αυτά για να μην ξεχνάμε… περίεργη συγκυρία