Τέσσερις Χρυσοί Σκούφοι και τρία Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ήταν το «σκορ» του Έκτορα Μποτρίνι στην χθεσινή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας από το περιοδικό Αθηνόραμα που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Grande Bretagne.
Δύο Χρυσοί Σκούφοι για το Etrusco, που ανακηρύσσεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα βραβεύεται ως το καλύτερο Ελληνικό εστιατόριο για την πρωτοποριακή του κουζίνα, με κερκυραϊκές, φυσικά, αποχρώσεις, που αντικατοπτρίζουν την απόφαση που πήρε πριν από χρόνια ο Έκτορας Μποτρίνι: να μελετήσει την παράδοση του νησιού του και να αποδώσει με τα δικά του χρώματα τον τόπο του και όλα αυτά που έμαθε να αγαπά και να γεύεται σε αυτόν από μικρό παιδί.
Στο ίδιο πνεύμα, μάλιστα, έστησε και το πιο καινούργιο από τα εστιατόρια του, το Botrini’s Rodi, στις παρυφές της παλιάς πόλης της Ρόδου, όπου έβαλε σε εφαρμογή την ίδια σκέψη, αναζητώντας αυτή τη φορά τα κοινά στοιχεία της Δωδεκανησιακής κουζίνας με αυτήν της ιδιαίτερης πατρίδας του, προσπάθεια που εκτιμήθηκε από τη γευσιγνωστική ομάδα των Χρυσών Σκούφων και αποτυπώθηκε όχι μόνο με έναν Χρυσό Σκούφο, αλλά και με ένα βραβείο ελληνικής κουζίνας.
Τέλος το αγαπημένο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι, το Bortini’s της Αθήνας, κερδίζει και αυτό Χρυσό Σκούφο, μόνο που τη φετινή χρονιά ανέβηκε στη δεύτερη θέση, δίπλα στους πιο αξιόλογους σεφ της Ελλάδας, με βαθμολογία 16/20 και επιπλέον απέσπασε και βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, γεγονός που δικαιώνει την απόφαση του σεφ να κρατήσει την ίδια γραμμή πλεύσης σε όλα του τα εστιατόρια.