Τα δύο σενάρια πώλησης του Alpha, η επιστροφή Χατζηνικολάου και τα νεύρα Κοντομηνά

Φουντώνουν οι φήμες περί πώλησης του Alpha στον Δημήτρη Κοντομηνά. Ειδικά τις τελευταίες μέρες οι εξελίξεις τρέχουν τόσο γρήγορα που προσπερνούν σε ταχύτητα ακόμη και τις σκέψεις μας…Ναι τόσο πολύ. Τα σενάρια είναι τα εξής δύο.

Σενάριο πρώτο. Οι Γερμανοί δεν φεύγουν. Με δεδομένο ότι οι συζητήσεις είναι για κάποιους στο τελευταίο στάδιο με τους σκληρούς Γερμανούς να έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν το καράβι, αφού βλέπουν πως μπάζει νερά, έρχεται η βοήθεια από τον Όμιλο RTL και όλα προχωρούν κανονικά. Άλλωστε και παρά τις φήμες τα μεγαλοστελέχη του Alpha διαβεβαιώνουν στους παρουσιαστές ότι «λεφτά υπάρχουν» και πώς η οικονομία των δύο τελευταίων ετών σε συνδυασμό με τον χαμηλό σε κόστος φετινό πρόγραμμα, είχαν αποτελέσματα. Και μπορεί η αγορά να είναι πεσμένη αλλά καταφέρνουν και κάνουν break even. Όλα αυτά καλά αλλά με τα χρέη του καναλιού τι γίνεται Mr. Mainush;
 
Σενάριο δεύτερο: Η επιστροφή Κοντομηνά, τα χρέη και ο Χατζηνικολάου
 

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς φέρεται ως ο υποψήφιος αγοραστής του καναλιού. Ο επιχειρηματίας που θέλει πολύ να επιστρέψει δυναμικά στα media για δύο λόγους, λέγεται πώς πήρε το κανάλι χωρίς να δώσει ένα ευρώ αλλά δεσμεύτηκε να καλύψει τα χρέη του. Ένα ποσό που ακουμπάει-μπορεί και να ξεπερνά-τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ το παιχνίδι έχει πολλά παρακλάδια. Η επιστροφή Κοντομηνά ενδεχομένως να φέρει τον Χατζηνικολάου και πάλι στην Κάντζα. Αυτή τη φορά ο Νίκος-σε περίπτωση που δεχτεί- θα επιστρέψει με όλη την ομάδα του, δημιουργώντας ένα αποκαλυπτικό δελτίο ειδήσεων που θα τρυπήσει τον ανταγωνισμό Mega και ANT1. Το κανάλι θα στραφεί σε πρόγραμμα εξόχως ενημερωτικό, κάτι που οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο Σρόϊτερ θα τελειώσει, η Μενεγάκη παίζεται αν θα συνεχίσει με τις παρούσες απολαβές και ο μόνος ωφελημένος φαίνεται πώς θα είναι ο Λαζόπουλος. Κι αν αναρωτιέστε για την Κορομηλά; Μάλλον η σχέση Ρούλας-Κοντομηνά έχει παγώσει καιρό τώρα και ο λόγος φαίνεται να είναι σοβαρός. Ποιοί είναι οι δύο λόγοι που ο Κοντομηνάς θέλει τον σταθμό; Ο ένας είναι προσωπικός και αφορά στην κόρη του την Μαρία. Θέλει την κόρη του να αναλαμβάνει τα ηνία του καναλιού. Και η Μαρία έχει αποδείξει κατά καιρούς ότι μπορεί. Ο άλλος είναι ακόμη πιο προσωπικός. Πηγές προσκείμενες στον Κοντομηνά μου έλεγαν προχθές ότι ο επιχειρηματίας είναι εκνευρισμένος από την συνολική στάση των Γερμανών απέναντί του και το στοιχείο της εκδίκησης είναι πια ορατό. άλλοι πάλι λένε ότι ο Κοντομηνάς θα ηγηθεί μιας ομάδας ελλήνων και ξένων επενδυτών, καθώς δε μπορεί να καλύψει την μαύρη τρύπα του καναλιού μόνος του. Το σίγουρο είναι πως ο Γενάρης είναι κομβικός μήνας γα το μέλλον του καναλιού. Αυτό είναι κάτι που έχει μεταφερθεί στους διαδρόμους με τους εργαζόμενους να κάνουν «Μαύρα Χριστούγεννα»!

 

Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα