Λαζόπουλος, Μπέζος, Παπαδόπουλος, Καπουτζίδης στη θέση του Σεφερλή; Όλη η αλήθεια εδώ

Λαζόπουλος, Μπέζος, Παπαδόπουλος, Καπουτζίδης στη θέση του Σεφερλή; Όλη η αλήθεια εδώ

Τελικά ποιός είναι ο "ψεύτης"; 

Είναι αναμφισβήτητα η lifestyle είδηση της εβδομάδας. Και τι πιο ωραίο, η δημοφιλέστερη είδηση της ελληνικής showbiz να μην αφορά χωρισμό, γάμο, νέο ερωτικό ειδύλλιο, τηλεοπτική μεταγραφή, αλλά το θέατρο αυτό καθ' αυτό. Από την μία ένα ιστορικό θέατρο όπως το "Παλλάς" και από την άλλη ο πιο εμπορικός Έλληνας κωμικός ηθοποιός, Μάρκος Σεφερλής. Το διαζύγιο μεταξύ Παλλάς και Μάρκου Σεφερλή είναι οριστικό και η επόμενη μέρα βρήκε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές εκπομπές να παίρνουν μέρος σ' ένα γαϊτάκι ονοματολογίας για το ποιός θα αντικαταστήσει τον Μάρκο Σεφερλή στο ρόλο του "ψεύτη".

Πριν πάμε στα ονόματα που γράφτηκαν και πριν καταλήξουμε στο τι θα ακολουθήσει μετά τις "Μάγισσες της Σμύρνης" στο Παλλάς, ας κάνουμε τις εξής επισημάνσεις:

(1). Το Παλλάς, όπως έγινε γνωστό, είχε στα χέρια του το επίμαχο έγγραφο-πρόταση συνεργασίας του Μάρκου Σεφερλή στις 26 Οκτωβρίου, πολύ πριν δηλαδή γίνει γνωστό το θέμα στους ηθοποιούς του θιάσου, άρα και στους δημοσιογράφους. Από τότε έψαξε να βρει κάποια εναλλακτική λύση. Κινήθηκε διακριτικά, αλλά απέκτησε μια πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στην "αγορά", ποιοί ηθοποιοί είναι διαθέσιμοι και ποιοί θα είναι πριν το Πάσχα. Άρα όσα γράφτηκαν για "αγώνα δρόμου" τις επόμενες ημέρες, μάλλον έπρεπε να κάνουν λόγο για "μαραθώνιο" που τώρα φτάνει στον τερματισμο.

(2). Το έργο από μόνο του δεν είναι πολύ εμπορικό (βλέπε Μαντάμ Σουσου, Μάγισσες της Σμύρμης), οπότε βασίζεται στον πρωταγωνιστή. Η επιλογή λοιπόν πρωταγωνιστή πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη, άρα δεν πρόκειται να δούμε το "Ζητείται Ψεύτης" με κάποιον απλώς καλό ηθοποιό, μα μόνο με έναν εκ των τεσσάρων - πέντε πολύ εμπορικών. Στο Παλλάς τουλάχιστον.

(3). Ένα έργο για να στηθεί στο Παλλάς θέλει πολύ χρόνο και ατελείωτες πρόβες, οπότε ηθοποιός που ήδη παίζει πέντε φορές την εβδομάδα ή κάνει τηλεόραση, ή έχει άλλες υποχρεώσεις, δεν θα μπορεί να επωμισθεί τέτοιο βάρος, ούτε είναι εύκολο να στηθεί πάνω του όλο του ωρολόγιο πρόγραμμα. Με λίγα λόγια θα πρέπει ο ηθοποιός που θα είναι ο "ψεύτης", να μην κάνει τίποτα αυτή την περίοδο.

Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Το όνομα του Λάκη Λαζόπουλου έπαιξε νωρίς, αφού ο ηθοποιός έχει ήδη συνεργασία με την εταιρία που διαχειρίζεται το Παλλάς. Είναι η ίδια εταιρία που διαχειρίζεται και το θέατρο Ήβη, στο οποίο σκηνοθετεί ο Λαζόπουλος. Ο άνθρωπος αυτό το Σαββατοκύριακο το πέρασε στην Ελβετία, όχι για διακοπές, αλλά για ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα. Ο ίδιος, όπως μαθαίνω, δεν τρελένεται να μπει σ΄αυτή τη φάση της ζωής του στο ρόλο του "αντικαταστάτη", αλλά και η επιχείρηση δεν είναι σίγουρη ότι ο Λαζόπουλος μπορεί να γεμίζει το Παλλάς σε ένα όχι τόσο εμπορικό έγο.

Το ονόμα του Γιάννη Μπέζου, ακούστηκε και να δείτε που θα το παίξουν σήμερα και σε εκπομπές. Ο Μπέζος πρωταγωνιστεί ήδη στο "Υπάρχει και Φιλότιμο" των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου, πάει πολύ καλά και θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Όποιος ξερει άλλωστε λιγάκι τον Μπέζο, μπορεί να αποφανθεί ότι ως "αντικαταστάτης" και μάλιστα του Μάρκου Σεφερλή, ο Γιάννης Μπέζος δε θα πήγαινε ακόμα και να μην είχε να φάει.

Ο Γιωργος Καπουτζίδης στο ρόλο του "ψεύτη"; Έχει γραφτεί αλλά δυστυχώς έως αυτή την ώρα που γράφω αυτές τις αράδες, κανένας από την θεατρική επιχείρηση δεν έχει καλέσει στο τηλέφωνο τον Γιώργο Καπουτζίδη. Θυμίζω ότι το ήξεραν από τις 26 Οκτωβρίου.

Πάμε τώρα στον Σπύρο Παπαδόπουλο. Το "Δείπνο Ηλιθίων" συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στο θέατρο Κάππα, μετά από δύο χρόνια πολύ μεγάλης επιτυχίας και sold out παραστάσεων. Φέτος ξεκίνησε πριν μόλις ένα μήνα και έχει δωθεί αρχικά ως τελική ημερομηνία η 30η Δεκεμβρίου. Χρονικά και με πολύ προσπάθεια κι από τις δύο πλευρές, ο Σπύρος Παπαδόπουλος μπορεί να το κάνει (κι αν με ρώτάτε του ταιριάζει γάντι ο ρόλος). Έχει όμως και τα γυρίσματα της τηλεοπτικής του εκπομπής "Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά" που είναι εβδομαδιαία, αλλά ξεκινούν περίπου επτά το απόγευμα και τελειώνουν 2-3 το πρωί. Φαίνεται ως ο μόνος επικρατέστερος, αλλά έως τώρα, όπως μαθαίνω, ραντεβού σε γραφείο δεν έχει γίνει. Οπότε...

ΜΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΖΩΗ

Μία εκ των πρωταγωνιστών, η Αποστολία Ζώη, ήταν καλεσμένη την Κυριακή στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και είπε στη Ναταλία:

"Μην είσαι σίγουρη ότι δεν θα γίνει η παράσταση. Με πήραν χθες από την παραγωγή και μου είπαν -ίσως οι συντελεστές δεν το ξέρουν- ότι σε 2 μέρες θα ξέρουν να μας πουν σίγουρα για το αν θα γίνει η παράσταση. Κατά 90% έχουν κλείσει έναν καινούριο πρωταγωνιστή και απλά επειδή πρέπει να τελειώσουν τα διαδικαστικά με τις υπογραφές, δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμα. Μάλλον θα γίνει η παράσταση τελικά."

'Οπως όμως μαθαίνω, η Αποστολία μίλησε με την επιχείρηση στο πλαίσιο της one-off συνεργασίας που είχε χθες στο Παλλάς. Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης ήταν καθησυχαστικοί, λέγοντας ότι κάτι θα κάνουν για τους ηθοποιούς που θα μείνουν χωρίς δουλειά. Ναι, της είπαν ότι κοιτούν για αντικαταστάτη. Αλλά δεν της είπαν όνομα. Δεν ήταν δηλαδή ξεκάθαροι. Τώρα γιατί η Αποστολία ήταν τόσο "αποκαλυπτική" στη Γερμανού, είναι απορίας άξιο, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ μου όχι τελικά τόσο ουσίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Το επικρατέστερο σενάριο λοιπόν και έως την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι και το οριστικό, είναι ότι "Οι Μάγισσες Της Σμύρης" που είναι sold out θα πάρει μεγάλη παράταση. Αν δεν είχε συζητηθεί και σχεδόν συμφωνηθεί να πάει και στη Θεσσαλονίκη, θα έμενε στο Παλλάς έως το Πάσχα. Με τις υπάρχουσες συνθήκες όμως προσπαθούν να το κρατήσουν έως την Καθαρά Δευτέρα στο Παλλάς και μετά θ' ανηφορίσει κανονικά για τη Θεσσαλονίκη.

Α, και όσοι λένε ότι ο Μάρκος Σεφερλής θα ανεβάσει το έργο μόνος του, μέσα στο 2019, προφανώς δεν έχουν μιλήσει με τους κληρονόμους του Ψαθά που διαχειρίζονται τα δικαιώματα του έργου.

GALLERY

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.