Νήπια έπαιξαν και ζωγράφισαν μαζί με κωφά παιδάκια και διδάχθηκαν από κοινού τη νοηματική

Νήπια έπαιξαν και ζωγράφισαν μαζί με κωφά παιδάκια και διδάχθηκαν από κοινού τη νοηματική

Είναι μια είδηση που μπορεί να μη συνάδει με τη θεματολογία του "ΦωτοΣτέφανο", αλλά με έκανε να νιώσω πολύ περήφανος ως πατέρας, Έλληνας και πολίτης αυτής της χώρας, όταν την έμαθα. Θέλω λοιπον να τη μοιραστώ μαζί σας.

Το 12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Learning to play and playing to learn»( Μαθαίνοντας να παίζω και παίζοντας να μαθαίνω). Οι συμμετέχουσες χώρες είναι η Ιταλία (Συντονίστρια χώρα), η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα μας.

Η παιδαγωγική ομάδα του νηπιαγωγείου υποδέχτηκε και φιλοξένησε 23 εκπαιδευτικούς από τις συνεργαζόμενες χώρες και τα νήπια παρουσίασαν ελληνικούς χορούς στουε φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια ( bingo, memory, puzzles) που είχαν δημιουργηθεί πρκαταβολικά από τους μαθητές και τα παιδιά του σχολείου, καθώς και ομαδικά παιχνίδια.

Την επόμενη ημερα της φιλοξενείας όλοι έζησαν μια μοναδική εμπειρία, αφού επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων. Παιδιά από το σχολείο μαζί με κωφά παιδιά, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς έπαιξαν, ζωγράφισαν, έμαθαν για τη νοηματική γλώσσα, απόλαυσαν την αφήγηση του παραμυθιού με τίτλο "Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω" από τη συγγραφέα του βιβλίου Άννη Θεοχάρη. Ο Ειδικός Σύμβουλος Β. Κουρμπέτης προσκλήθηκε και παρουσίασε τη διδασκαλία νοηματικών γλωσσών ως πρώτη γλώσσα. Η δε συμβολή της διευθύντριας του ειδικού σχολείου κυρίας Καρίπη και όλου του διδακτικού προσωπικού υπήρξε καθοριστική για την άψογη συνεργασία μεταξύ των 2 σχολείων και το εποικοδομητικό αποτέλεσμα της ημερίδας για όλους τους συμβαλλόμενους.

Μπράβο στους Έλληνες εκπαιδευτικούς του δημόσιου τομέα που με αγάπη για το λειτούργημα τους μπορούν και ξεπερνούν τις αντιξοότητες του εκπαιδευτικου συστήματος και προσφέρουν ξεχωριστές υπηρεσίες στα παιδιά μας. Αυτοί είναι Έλληνες.

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.