Αθλητές που έζησαν την αγωνία των εξετάσεων!

Αθλητές που έζησαν την αγωνία των εξετάσεων!

Η σημερινή ημέρα για πολλούς νέους αποτελεί ορόσημο στη ζωή τους, καθώς με την ανακοίνωση των βάσεων, τελειώνει η αγωνία τους και πλέον ξεκινούν τη φοιτητική τους ζωή, στις σχολές των επιλογών τους.

Την ίδια αγωνία πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια και αρκετοί αθλητές οι οποίοι παράλληλα με την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό, μπήκαν και στο στίβο μάχης των Πανελλαδικών εξετάσεων και πέτυχαν, προκειμένου να έχουν την επιλογή μίας επαγγελματικής δραστηριότητας, με το τέλος αθλητικής τους καριέρας. Όσοι βέβαια δεν έγιναν αιώνιοι φοιτητές…

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι: Ο Βασίλης Μπάρκας, ο Στέφανος Κοτσόλης, η Κατερίνα Θάνου, ο Γιάννης Κοντοές, ο Δημήτρης Μαυροειδής κ.α.

Ο Όρκος του Ιπποκράτη

Το όνειρο κάθε γονιού είναι να δει το παιδί του να σπουδάζει πόσο μάλλον αν πρόκειται να γίνει γιατρός. Ο Χρήστος Αραβίδης έκανε το χατίρι της οικογένειας τους καθώς εισήχθη στην ιατρική σχολή Αθηνών αλλά δεν τον είδαν ποτέ να παίρνει πτυχίο. Το όνειρο του ήταν να παίξει μπάλα οπότε ο κόπος του για να περάσει στο πανεπιστήμιο πήγε… στράφι. Από την άλλη ο μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροειδής ο οποίος έχει περάσει στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο ψάχνει χρόνο για να καταφέρει επιτέλους να πάρει το πτυχίο του στην ιατρική και στην πορεία να ακολουθήσει την ειδικότητα του ορθοπεδικού.

Οι… Τεφατζήδες

Ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Στέφανος Κοτσόλης, αποτελεί μαζί με τον νυν γκολκίπερ της ΑΕΚ Βασίλη Μπάρκα και τον Γιάννη Κοντοέ του Απόλλων Σμύρνης από τις ελάχιστες εξαιρέσεις αθλητών που εισήχθησαν στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας μέσω των πανελληνίων εξετάσεων χωρίς (βοηθητικά) μόρια. Το ίδιο βέβαια συνέβη και με την Κατερίνα Θάνου η οποία ήταν ήδη φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ προτού πετύχει τις μεγάλες διακρίσεις και κερδίσει το δικαίωμα να εισαχθεί στη συγκεκριμένη σχολή άνευ εξετάσεων. Η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξη της είχε δηλώσει «Αισθάνομαι πολύ όμορφα επειδή πέτυχα χωρίς βοήθεια την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο και μόνο εγώ ξέρω πόσο κόπιασα για να τα καταφέρω. Παρ' όλο που έκανα πρωταθλητισμό δεν παραμέλησα τα μαθήματά μου και είμαι πολύ υπερήφανη γι' αυτό. Την ημέρα που είδα το όνομά μου στους πίνακες με τους εισαχθέντες στο ΤΕΦΑΑ τρελάθηκα από τη χαρά μου».

κοντοες

Οι εν αναμονή και οι αιώνιοι

Βρήκαμε τον άνθρωπο που θα μας βοηθήσει στα οικονομικά μας και ίσως κάποια στιγμή να μας βγάλει και από την κρίση. Ακούει στο όνομαΜανώλης Τζανακάκης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν του Άρη είχε σπουδάσει στη σχολή Οικονομικών Επιστημών του Ρεθύμνου. Αν κατάφερε τελικά να πάρει το πτυχίο του δεν το γνωρίζουμε αλλά μια άποψη πάνω στα οικονομικά θα μπορεί να μας τη δώσει.

Στα θρανία του Πανεπιστημίου έχει καθίσει και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ως φοιτητής της Παντείου.