Ο Λάζαρος την οδηγεί στην ευρωπαϊκή... ανάσταση!

Ο Λάζαρος την οδηγεί στην ευρωπαϊκή... ανάσταση!

Οι επιτυχίες των ελληνικών ομάδων στο εξωτερικό, είναι λόγος για να κάνουν υπερήφανους όλους εμάς, ανεξάρτητα από την οπαδική ή φίλαθλη προτίμηση μας, στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όταν αυτές οι νίκες στις ομάδες, έρχονται όχι από μεγάλες μεταγραφές του εξωτερικού, που γαλουχήθηκαν σε πρότυπες ακαδημίες μεγάλων club, αλλά έρχονται από δικά μας παιδιά, που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στα άγρια γήπεδα κάποιων ερασιτεχνικών ομάδων, τότε αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους ως Έλληνες.

Αντίστοιχη και η περίπτωση του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που από ένα άγνωστο στους περισσότερους γήπεδο των Διαβατών, αυτό της Ακαδημίας του Ατέρμονα, κατέληξε σήμερα και μέσα από μια επιτυχημένη και δύσκολη πορεία, να είναι ο ποδοσφαιριστής που έδωσε με το δικό του γκολ, τη χθεσινή νίκη της ΑΕΚ απέναντι στη Ριέκα (σ.σ. Η ΑΕΚ είχε να νικήσει σε εκτός έδρας ευρωπαικό αγώνα από το 2011 κόντρα στη Στουρμ Γκρατς (3-1)).

Ο Λάζαρος που προκειμένου να μην προδώσει τις αξίες που πήρε από την οικογένεια του και τα όνειρα που έκανε από μικρός, δεν δίστασε να δηλώσει ότι «θα προτιμούσε να τα παρατήσει όλα και να γίνει οικοδόμος πάρα να επιστρέψει σε ομάδα, που τον πρόδωσε και τον εκμεταλλεύτηκε».

Η επαγγελματική πορεία…

Ήταν 18 ετών όταν το 2004 η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κατακτούσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Εκείνος ως παίκτης στην Α.Ε. Νεάπολης ούτε που είχε φανταστεί πως θα φορούσε στην πορεία τη φανέλα με το Εθνόσημο. Βρέθηκε όμως στο δρόμο του ο Άγγελος Αναστασιάδης, τον πήρε από το χέρι, τον πήγε στον ΠΑΟΚ και από εκείνη τη στιγμή άρχισαν όλα. Για τέσσερα χρόνια έμεινε στον «Δικέφαλο του Βορρά» και το 2008… κατέβηκε στην πρωτεύουσα για χάρη του Παναθηναϊκού ο οποίος τίναξε την μπάνκα στον αέρα για να τον αποκτήσει. Τον Ιανουάριο του 2013 συμφώνησε να συνεχίσει με τα χρώματα της ιταλικής Μπολόνια, στην οποία και παρέμεινε 1,5 χρόνο. Η ομάδα πέφτει κατηγορία αλλά ο Λάζαρος παραμένει στην Ιταλία για λογαριασμό της Ελλάς Βερόνα. Έναν χρόνο αργότερα παραχωρήθηκε στην επίσης ιταλική Σαμπντόρια ως δανεικός. Έφτασε όμως η στιγμή που ο διεθνής μέσος έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ τον ανακοινώνει για 2+1 χρόνια όπου θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 7.

Το κεφάλαιο Λίβερπουλ και η μεταγραφή που δεν έγινε ποτέ

Το καλοκαίρι του 2006 ο Λάζαρος δέχθηκε πρόταση για να δοκιμαστεί από τη Λίβερπουλ. Πήγε στην Αγγλία χωρίς να το γνωρίζει ο ΠΑΟΚ και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στον Ράφα Μπενίτεθ. Λίγες μέρες αργότερα στα γραφεία του «Δικέφαλου του Βορρά» έφθασε φαξ με την πρόταση της αγγλικής ομάδας που ήταν 600.000 ευρώ. Η Λίβερπουλ πίεζε για την απόκτηση του, ο ΠΑΟΚ όμως δεν ήθελε να τον παραχωρήσει. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι κόντρες. Ο παίκτης προσπάθησε να κερδίσει δικαστικώς την ελευθερία του και με τη σειρά του ο ΠΑΟΚ διέκοψε το συμβόλαιό του για έξι μήνες. Η μεταγραφή στη Λίβερπουλ δεν έγινε ποτέ. Φανερά απογοητευμένος, ο Χριστοδουλόπουλος είχε δηλώσει τότε: «Προτιμώ να γίνω οικοδόμος παρά να γυρίσω στον ΠΑΟΚ». Η επιστροφή όμως τότε στον Τούμπα ήταν μονόδρομος. Εφόσον ήθελε να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει έπρεπε να γυρίσει στον ΠΑΟΚ. Ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον κόσμο και φόρεσε ξανά τη φανέλα των «ασπρόμαυρων».

Τα παιδικά χρόνια

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν έζησε μέσα στις ανέσεις τα παιδικά χρόνια του. Γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1986 στα Διαβατά, εκεί όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι στο οποίο έμενε μέχρι να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Ο πατέρας του δούλευε στις οικοδομές με αποτέλεσμα να αναγκαστεί και ο Λάζαρος να εργαστεί ως παιδί για να συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα. Έχει άλλα δύο αδέρφια και αυτός είναι ο μεσαίος γιος της οικογένειας. Στον ελεύθερο χρόνου του ήθελε να παίζει ποδόσφαιρο και έτσι ο πατέρας του τον έγραψε σε μια τοπική ομάδα, τον Ατέρμονα, και από εκεί βρέθηκε στην Α.Ε Νεάπολης όπου ξεκίνησαν όλα.

Οι γυναίκες της ζωής του

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος όταν ήρθε στην Αθήνα για να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό, δεν ήταν μόνος. Είχε στο πλευρό του την γυναίκα της ζωής του, Βάσω Τρέμκατζη, η οποία επίσης κατάγεται από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Η Βάσω ήταν μπασκετμπολίστρια και έχει φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα του Παναθηναϊκού (την ίδια περίοδο που ο Λάζαρος πήρε μεταγραφή στο Τριφύλλι), του Ηρακλή, του Πανιωνίου. Το ευτυχισμένο ζευγάρι έχει αποκτήσει μια κόρη που τους έχει πάρει τα μυαλά και ακούει στο όνομα Στέλλα.