Ισμήνη Χουστουλάκη-Καρέλη: Η γνωριμία με τον Νίκο Καρέλη, ο γάμος και η ζωή στο Βέλγιο

Ισμήνη Χουστουλάκη-Καρέλη: Η γνωριμία με τον Νίκο Καρέλη, ο γάμος και η ζωή στο Βέλγιο

Σε μια όμορφη πόλη του Βελγίου, στη Γάνδη ζει ευτυχισμένο ένα ζευγάρι από την όμορφη Κρήτη. Ο Νίκος και η Ισμήνη είναι… ποδοσφαιρικοί μετανάστες στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Η Ισμήνη Χουστουλάκη είναι η σύζυγος του διεθνούς ποδοσφαιριστή της Γκενκ, Νίκου Καρέλη και μας μιλάει για τη ζωή στο Βέλγιο, τη γνωριμία τους και τις αγαπημένες συνήθειες τους.

-Θα μας πεις πως έγινε η γνωριμία σου με τον Νίκο;

«Το Ηράκλειο δεν είναι τεράστια πόλη. Γνωριζόμασταν πάρα πολλά χρόνια αλλά ο καθένας ακολουθούσε το δρόμο του. Όμως πριν από 4,5 χρόνια επικοινωνήσαμε μέσω Facebook, βγήκαμε για φαγητό και μετά γνωρίζετε τη συνέχεια».

-Τι σε κέρδισε σε εκείνον;

«Αυτό που με κέρδισε και δεν το είχα ξανά πει είναι η ταπεινότητα του. Επειδή σε αυτό το επάγγελμα δε συναντάς πολλά προσγειωμένα παιδιά, οπότε αυτό ήταν που με κέρδισε, το πόσο ταπεινός και ντροπαλός είναι».

-Αυτός τι πιστεύεις ερωτεύτηκε σε εσένα;

«Δε το ξέρω, όταν καμιά φορά τον ρωτάω μου λέει τα πάντα».

-Πως έγινε η πρόταση γάμου;

«Είχαμε πάει διακοπές στη Σαντορίνη πριν από 2 χρόνια και είχαμε κανονίσει να πάμε για φαγητό με τον Σωτήρη Νίνη επειδή ήταν και εκείνος στο νησί. Λίγο πριν το μαγαζί, πήγαμε να βγάλουμε φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα. Και εκεί που έβγαζα τις σέλφι μου ανέμελη, γύρισα και ο Νικόλας είχε γονατίσει, είχε βγάλει το μονόπετρο αλλά δε θυμάμαι τι έλεγε, γιατί τα επόμενα 25’ έκλαιγα. Έτσι έγινε λοιπόν η πρόταση και ενώ το είχαμε συζητήσει ότι θα θέλαμε να έχουμε μια κοινή πορεία, δε το περίμενα τη συγκεκριμένη στιγμή».

-Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

«Σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύω. Ο έρωτας αν είναι να… σκοτωθεί για κάποιο λόγο, θα σκοτωθεί και εκτός γάμου. Όταν είσαι με τον σύντροφο σου τόσα χρόνια, τι θα αλλάξει αν σου περάσει απλά ένα δαχτυλίδι και κάνετε μια τελετή; Νομίζω πως είναι μια ιδέα την οποία δεν ασπάζομαι».

-Θα θέλατε να κάνετε αδερφάκι στον Γιώργο;

«Θα θέλαμε να κάναμε και άλλα αδερφάκια στον Γιώργο. Απλά σιγά σιγά γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ, είμαστε στο εξωτερικό μόνοι μας, μεγαλώνουμε το μωρό ολομόναχοι, έχουμε περάσει δύσκολα γενικά».

-Πως είναι η ζωή στο Βέλγιο;

«Δεν είναι και ότι καλύτερο. Ευτυχώς έχουμε γνωρίσει δύο πολύ καλούς μας φίλους που μας έχουν βοηθήσει πολύ αλλά πέρα από τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν με την κρίση στην Ελλάδα, η κουλτούρα τους, ο τρόπος ζωής τους είναι πολύ διαφορετικά. Προσπαθούμε να συμβαδίσουμε, τι να κάνουμε;».

-Πως είναι ο Νίκος ως χαρακτήρας;

«Είναι πάρα πολύ ήρεμος, όταν υπάρχει κάτι που τον προβληματίζει δεν το δείχνει ποτέ, προσπαθεί να στηρίζει όλους τους υπόλοιπους και πάνω απ’ όλα είναι πολύ εργατικός σε αυτό που κάνει. Εννοείται πως είναι και πολύ καλός μπαμπάς».

-Ζητάει την γνώμη σου για τα επαγγελματικά του;

«Ναι αρκετές φορές».

-Ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό από αυτά που μαγειρεύεις;

«Περισσότερο απ’ όλα του αρέσει το ψητό στο φούρνο. Στο Βέλγιο έχω δοκιμάσει όλες τις μαγειρικές μου ικανότητες, τις έχω εξαντλήσει. Δεν υπάρχει delivery οπότε αν δεν μαγειρέψω θα πεινάσουμε. Δεν έχω άλλη επιλογή. Όλη μέρα μαγειρεύω. Είναι στις διαφορές που λέγαμε με την Ελλάδα. Δεν έχει ιδιωτικά ιατρεία, δεν έχει τα γλυκά που έχουμε εμείς….».

-Είναι ρομαντικός;

«Νομίζω πως είναι περισσότερο από μένα (γελάει). Εντάξει και εγώ αλλά όχι τόσο».

-Επομένως σου κάνει και εκπλήξεις…

«Ναι, αλλά όχι συνέχεια επειδή συγκινούμαι πολύ. Τελευταία μου έκανε στα γενέθλια μου, μια στο τόσο μια χαρά είναι».

-Τι σχέση έχει η Ισμήνη με το ποδόσφαιρο;

«Πριν τον Νικόλα δεν είχα καμία. Τώρα προσπαθώ να μάθω πέντε βασικά πράγματα. Όταν παίζει τον παρακολουθώ πάντα, όταν όμως δεν παίζει δε μπορώ να πω ότι θα ανοίξω την τηλεόραση για να δω αγώνα, επειδή το πρόγραμμα μου είναι και ιδιαίτερα πιεσμένο στο Βέλγιο. Όταν όμως αγωνίζεται όπως ήδη είπα, είμαι πάντα εκεί, πηγαίνω στον γήπεδο, τον στηρίζω».

-Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις;

«Δεν έχω ελεύθερο χρόνο. Αν όμως έχω μια ώρα την ημέρα μου αρέσει να πηγαίνω γυμναστήριο».

-Θα θέλατε να επιστρέψετε σύντομα στην Ελλάδα;

«Με δεδομένα τα προβλήματα της Ελλάδας που αφορούν και το ποδόσφαιρο, όχι. Θα ήθελα ο Νικόλας να ανοίξει τα φτερά του, να δούμε και άλλες χώρες. Όχι ότι δεν αγαπώ την Ελλάδα, απλά μιλάω για το επαγγελματικό κομμάτι».

-Ποια είναι η αγαπημένη σας συνήθεια;

«Να βλέπουμε ταινίες. Πριν το μωρό δεν είχαμε αφήσει ταινία που να μη την είχαμε δει».

-Έχει φιλίες από το χώρο του ποδοσφαίρου; Είδαμε πως ο γάμος σας έγινε σε στενό κύκλο…

«Η αλήθεια είναι πως ο γάμος έγινε σε στενό κύκλο, καλέσαμε τους πολύ κοντινούς. Στην Κρήτη όταν μιλάμε για σόι, είναι πάντα μεγάλο, οπότε μετά επιλέξαμε να καλέσουμε τους συγγενείς και τους πιο κοντινούς μας φίλους. Είχαμε καλέσει και κάποια παιδιά από το Βέλγιο και δεν μπόρεσαν να έρθουν. Από ποδοσφαιριστές ήταν ο Καπίνο, ο Μαυρίας, ο Διούδης, ο Τζανακάκης, ο Μαρινάκης, παιδιά που κάνουν παρέα με τον Νικόλα».

GALLERY