Μόνο εδω: Το σκάφος του Κασόγκι στον Πειραιά και ο Μανιός

To status symbol του μεγαλοεφοπλιστή Δημήτρη Μανιου, που χτυπήθηκε από τον καρκίνο και έχασε την μάχη με τον θάνατο σε ηλικία 44 χρόνων, το φουτουριστικό mega yacht «Madi Blue» απέκτησε μια δεύτερη ευκαιρία.

Μετά την καταστροφική φωτιά που σημειώθηκε σε αυτό πριν λίγα χρόνια στην μαρίνα της Βουλιαγμενης όπου ήταν σταθμευμένο η οικογένεια Μανιου είχε αποφασίσει αρχικά να το αποσύρει .

Ωστόσο ο αδελφός του Δημήτρη Μανιου , Βασίλης Μανιος που έχει αναλάβει τα ηνία της εφοπλιστικής εταιρείας αποφάσισε να το αποκαταστήσει με κάποιες αλλαγές στην υπέρκατασκευή. Άλλωστε δεν ήταν ένα τυχαίο σκάφος .

Ο αδικοχαμένος Δημήτρης Μανιός είχε αγοράσει τη θαλαμηγό αυτή στις αρχές της δεκαετίας του 80 από τον μεγιστάνα Κασογκι που φημιζόταν για τα υπερσύγχρονα και φουτουριστικά σκάφη που διέθετε για εκείνη την εποχή ! Κάποιες μάλιστα από τις θαλαμηγούς του είχαν ´πρωταγωνιστήσει´ και στις ταινίες του θρυλικού Βρετανού πράκτορα James Bond , όπως το » Nabilla» .

 

Όταν ο Δημήτρης Μανιος τον έφερε στην μαρίνα της Βουλιαγμενης πολλοί από τους μεγάλοεφοπλιστές που είχαν επιλέξει την μαρίνα της Βουλιαγμενης για τα σκάφη τους του έβγαλαν το καπέλο ενώ η θαλαμηγός έγινε το μέσο για να ανακαλύψουν την χώρα μας διεθνή ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και του παγκόσμιου star system .

Ανάμεσα τους το ζεύγος Τζάγκερ , η Χριστίνα Ωναση μέλη της οικογένειας Ροθτσιλντ αλλά και η οικογένεια Νιαρχου με την οποία ο Δημήτρης Μανιος είχε στενές φιλικές σχέσεις .

Ο Βασίλης Μανιος μάλιστα όπως μάθαμε δεν επέλεξε να στείλει το σκάφος σε κάποιο από τα διάσημα ναυπηγεία του εξωτερικού . Άλλωστε παρόλο τα χρήματα που διαθέτει είναι πολύ low profile επιχειρηματίας που αποφεύγει τις κάμερες και τις φωτογραφίες .

Επέλεξε ναυπηγείο κοντά στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Πειραιά για να το αποκαταστήσει . Όπως όμως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις είχε ζητήσει να γίνουν κάποιες αλλαγές στην υπέρ κατασκευή εν έτη 2014 .

Όπως σιγοψιθυρίζεται μάλιστα το σκάφος έχει περάσει την φάση της αποπεράτωσης στο μεγαλύτερο βαθμό και σύντομα το θρυλικό Madi blue θα ταξιδέψει και πάλι στην Μεσόγειο με τον εφοπλιστή και την οικογένεια του.

Κάνε Για να παίζεις την showbiz... στα δάκτυλα