Η φετινή τηλεοπτική χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για την ίδια και την ομάδα της, αφού τα νούμερα της AGB Nielsen δεν ήταν ικανοποιητικά. Εντούτοις, δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να «μάχονται» αλλά και πάλι δεν κατάφεραν να κάνουν τον τηλεθεατή να πατήσει το «μαγικό κουμπάκι» ώστε να «βρεθεί» στο κανάλι τους.
Πρόκειται για μια παρουσιάστρια η οποία στο πέρασμα των χρόνων έκανε πολλά και διάφορα καινοτόμα, κατά την εποχή που μεσουρανούσε. Προχθές -Παρασκευή 2/3- ανακοίνωσε πως φεύγει από την απογευματινή ζώνη, μετά 15 ολόκληρα χρόνια.
Η ίδια, μέσα από την εκπομπή της, συγκινημένη, αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές. Ωστόσο, η εν λόγω εκπομπή της δεν πρόκειται να «κοπεί» αφού θα συνεχιστεί από τις δύο συμπαρουσιάστριές της, την ηθοποιό Μαριλένη Σταύρου και τη δημοσιογράφο Κωνστάντια Δημητριάδου.
Ο λόγος για τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Ελίτα Μιχαηλίδου, η οποία εγκαταλείπει την εκπομπή του ΡΙΚ «Γυναικεία Υπόθεση», για να παρουσιάσει μια ερευνητική εκπομπή. Το εν λόγω πρότζεκτ πρόκειται να βγει στον αέρα από τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Μέσα από το προσωπικό της blog δημοσίευσε ένα κείμενο με τίτλο: «Αποχαιρετώντας την απογευματινή ζώνη». Διαβάστε το αυτούσιο:
«Είναι μεγάλη ανακούφιση και χαρά όταν έμαθα ότι έγινε δεκτή από τη διεύθυνση του ΡΙΚ η εισήγησή μου για μια διερευνητικού περιεχομένου εκπομπή, για κοινωνικά θέματα. Τα «κοινωνικά θέματα» είναι η αγάπη της ζωής μου και το πάθος μου. Η κάθε ιστορία έχει την αξία της, ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, ενώ τα θέματα που απασχολούν την Κυπριακή κοινωνία, ατέλειωτα. Είχα την απέραντη χαρά να γνωρίσω μικρή αυτόν τον τόπο από κοντά, από άκρη σε άκρη. Εκτίμησα την κουλτούρα, το χαρακτήρα, τη σύνδεση με αξίες όπως η γη και η οικογένεια, την πίστη του και την εργατικότητά του, την αξιοπρέπειά του.
Στην πορεία της απογευματινής ζώνης, βγήκαν θέματα όπως η κακοποίηση παιδιών, μίλησαν θύματα που πέρασαν από σεξουαλική κακοποίηση, παρουσιάστηκε όλο το φάσμα των προβλημάτων που προκύπτουν από ένα διαζύγιο, άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, θέματα υγείας ακόμα και σε «εστίες» που φημολογείτο ότι υπήρχε ξέσπασμα καρκίνου, ομάδες πληθυσμού –σύνδεσμοι με συγκεκριμένα προβλήματα, μαρτυρίες ζωής, συνεντεύξεις κατάθεσης ζωής, πορτρέτα, παρουσιάστηκαν κορυφαίοι ηθοποιοί, πολιτικοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άτομα αξιοσημείωτα, όχι για τη θέση -από την οποία υπηρετούσαν- αλλά κυρίως για την ιστορία τους, τη μαρτυρία τους, την πείρα ή τη γνώση που έφεραν μαζί τους, μαρτυρώντας την εγκυμοσύνη με ξένο σπέρμα ή με παρένθετη μητέρα μέσα από την ιατρική προσέγγιση αλλά και τη βιοηθική, άτομα που μίλησαν για την απιστία τους δημόσια, τον εθισμό τους και την πάλι τους, μονογονικές οικογένειες, μιλήσαμε για την έκτρωση, τις διατροφικές διαταραχές, το προσφυγικό, για ηλικιωμένα άτομα ή άτομα από άλλες χώρες που ζουν στον τόπο μας, ανθρώπους που δεν έβρισκαν λύση σε θέματα που ζητούσαν άμεσα επίλυση, άτομα που τα κατάφεραν, άνθρωποι που σκάλωναν ο «καθείς και ο τρόπος του» ενώ για πρώτη φορά καταλύθηκε ο μύθος της κατάθλιψης, δημόσια, με την προσέγγιση του αείμνηστου Δρ Γιάγκου Μικελλίδη, ο Δρ Θάνος Ασκητής, η Ψυχολόγος Χριστίνα Πέτα, η Τένια Μακρή, κοινωνιολόγοι ή άλλοι γιατροί, η ακαδημαϊκή κοινότητα, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ψυχολόγοι, γιατροί, δικηγόροι, ο Αλέκος Μαρκίδης, ο Μιχάλης Σπανός, ειδικοί που πλαισίωναν επί δεκαπέντε χρόνια μέχρι πρότινος αυτό που ήταν μια ημερήσια «κοινωνικού περιεχομένου εφημερίδα», ένας καθρέφτης της κοινωνίας μας για όσα μας απασχολούσαν. Με ερωτήσεις και απαντήσεις. Κυρίως με μαρτυρίες.
‘Ολο αυτό δεν το κάναμε μόνοι μας. Αλλά, μαζί. Μαζί σας.
Μια πληθώρα ανθρώπων που δουλεύαμε έως και τα μεσάνυχτα (αλήθεια, άπειρες φορές) απλά και μόνο επειδή «αν περνούσε κάτι από το χέρι μας-εάν μπορούσαμε να βοηθήσουμε, θα το κάναμε για όποιον άνθρωπο που έφτανε κοντά μας, να έβρισκε το δίκαιο του και βέβαια, σύνδεσμοι, κοινωνικές υπηρεσίες, εθελοντές.
Βέβαια, όλα αυτά κάποιοι επιτήδειοι, το είπαν «εκμετάλλευση του πόνου» και κατά καιρούς μας στράγγισαν στις επιθέσεις.
Ποια η σημασία; Αυτό δεν συμβαίνει πάντα; Αμα υπάρχει μια μεγάλη επιτυχία αλλά δίχως να κανακέψεις, τα «ταΐσεις», να ανταλλάξεις οτιδήποτε, «κάτι» αποσκοπώντας σε αμοιβαία «συμφέροντα»…;
Τι σχέση έχει η εκμετάλλευση του πόνου με την επίλυση αυτού που προκαλεί τον πόνο;
Έκλεισε ο κύκλος, εδώ και καιρό, αυτού του είδους της απογευματινής ζώνης.
Έτσι, όπως οι άνθρωποι οφείλουμε να ακολουθούμε τη σπίθα εκείνη της εσωτερικής μας παρόρμησης-που με τα χρόνια γίνεται γνώση-εμπειρία-βεβαιότητα, σήμερα αποχαιρετώ μια άλλου είδους εκπομπή στο πιο αγαπημένο κανάλι της Κύπρου που είναι και το πιο δικό σας, της Δημόσιας Τηλεόρασης – ορμώμενη από την ανάγκη να παραμείνω σε αυτό που είναι η δική μου ταυτότητα».